Genel

Ehliyetiniz varsa bu haber size göre! Araç muayene sistemi tamamen değişiyor!

Araç sahipleri için yeni bir gelişme duyuruldu. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren gelişmenin Resmî Gazete'de yayımlandığı bildirildi. Bu karar ile birlikte otomobil muayene işlemlerinde yeni bir dönem başlayacak. İşte tüm detaylar...Peki araç muayene işlemleri için dönem nasıl olacak? Araç sahipleri dikkat Araç sahiplerini çok yakından ilgilendiren yeni karar yayınlandı

Resmî Gazete'de yayımlanan karar kapsamında yüzbinlerce araç sahibi vatandaş aklına takılan sorulara yanıt aramaya başladı. Peki araç muayene işlemleri için dönem nasıl olacak?

Araç sahipleri dikkat

Araç sahiplerini çok yakından ilgilendiren yeni karar yayınlandı. Bu karar ile birlikte araç muayenesini zamanında yapmaları adına teşvik edici bir uygulama yapılacağı bildirildi. Bununla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı kararın detaylarını paylaştı. Bu karar ile araç sahibi vatandaşların araç muayene işlemlerinde yeni düzenlemeler yapılacak.

Araç muayeneleri için yeni bir karar alındı

Yeni karar ile birlikte araç muayene işlem süresi içinde işlemlerini yapmayan vatandaşlara yeni yaptırımlar uygulanacak. 12 Mart itibarıyla muayene işlemlerini kaçırmış kişiler 30 Eylül 2023 tarihine kadar muayenelerini yaptırabilecek. 30 Eylül tarihine kadar yaptırılan muayene işlemleri doğrultusunda her ay için %5 fazla ödeme talep ediliyorken yeni düzenleme kapsamında aylık %0.75 tutarında hesaplama tarifesi uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı bu kararın ardından vatandaşlara uyarı geldi. Aracını muayene etmeyenler %5 oranındaki ek ödemelerden kurtulacak. Uygulanacak yeni tarife daha esnek olacak. Bu karar, muayene işlemlerinin zamanında yapılması için teşvik edecek. Bunun aynında da sürücülerin araç güvenliğinden emin olmaları sağlanacak.

Yİ-ÜFE aylık değişim oranı üzerinden hesaplama yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği yeni düzenleme Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bununla birlikte Karayolları trafik kanunu ile ilgili yeni yönetmenlikte araç muayene süresini verilen süre kapsamında yapmayan araç sahiplerine 30 Eylül 2023’e kadar muayene işlemlerini yapmaması durumunda her ay adına ayrı olarak hesaplanan %5 oran yerine kanun tarafından yeni karar ile tasarlanan Yİ-ÜFE  oranları üzerinden hesaplama işlemi uygulanacak.

Yapılan düzenleme yayınlandığı tarih itibariyle muayene adına işlemlerin tamamlandığı tarihe kadar her ay için aylık %0,75 oranında hesaplama uygulanacak.

ikinci el otomobil piyasasında Martta en çok satılan 10 marka belli oldu!

Araç muayene tarihim ne zaman? Araç muayenesi 1 gün geçerse ne olur?

Araç sahipleri dikkat! Cezalar için flaş gelişme