Ekonomi

Ehliyette yeni dönem! Ehliyeti olanlar hemen baksın! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Ehliyette yeni döneme ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında sürücü belgelerinin karşılıklı tanınmasını kapsayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan kanuna göre, geçen sene haziran ayında KKTC’nin başkenti Lefkoşa'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Anlaşma"ya onay verilmesi uygun bulundu

KKTC ile ehliyetlerin karşılıklı tanınmasının kapsayan saya, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan kanuna göre, geçen sene haziran ayında KKTC’nin başkenti Lefkoşa'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Anlaşma"ya onay verilmesi uygun bulundu.

İlgili yasa hükümlerinin, Cumhurbaşkanınca yürütüleceği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

Öte yandan, bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros’un, Başkan Yardımcılıklarına Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ile Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Kök’ün getirildiği bildirildi. Bunun yanı sıra, yine Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Yabancılar Genel Müdürlüğüne Gözde Özkorul, Uluslararası Koruma Genel Müdürlüğüne Bayram Yalınsu’nun getirildiği belirtildi. Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğüne İstanbul Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar’ın getirildiği öğrenilirken, Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürlüğüne Ramazan Seçilmiş getirildi. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Mustafa Fırat Taşolar’ın getirildi ifade edildi.

Peki Resmi Gazete’de yayımlanan diğer kararlar neler? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar’ın atandığı bildirildi. Bununla beraber, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine İrfan İpşir, Ömer Abdullah Karagözoğlu, Murat Baştor, ve son olarak Enver Mamur’un atandığı kaydedildi.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararına göre, Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Ayanlar Mahallesi'ndeki Ayanlar Höyüğü Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda yürütülmekte olan "Taş Tepeler Projesi" çerçevesindeki kazı çalışmalarının yapılabilmesi için bazı taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması yapılacak.

Kararın, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci maddesi gereğince alındığı ifade edildi.

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. İşte son dakika altın fiyatları!

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

Dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte15 Temmuz 2023 döviz kuru!