Otomobil

Ek motorlu taşıtlar vergisinde yeni düzenleme! Ödemeler 2 taksitle yapılacak!

TBMM'ye sunulan torba yasa teklifinde, yeni düzenlemeler arasında motorlu taşıtlar vergisi de yer alıyor. Motorlu taşıtlar vergisi artık 2 taksitle yapılabilecek. Peki MTV vergisi ilk taksit ödemesi ne zaman? Buna göre bu yıl için tüm araçlarda motorlu taşıt vergisi iki katına yükseldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan torba teklif, memur maaş zammıyla birlikte deprem bölgesinde ortaya çıkan finansman ihtiyacının karşılanması için bazı düzenlemeler de yer alıyor. Buna göre bu yıl için tüm araçlarda motorlu taşıt vergisi iki katına yükseldi. Tescil ve kayıtlı bulunan araçlarla, yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için 1 sefere mahsus ek motorlu taşıtlar vergisi uygulaması başlayacak.

EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ İKİ TAKSİTLE YAPILACAK!

Ek motorlu taşıtlar vergisi iki taksitle ödeme dönemi başlıyor. Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi'ne de geriye dönük zam uygulaması yapılacak. ÖTV, Ocak-Temmuz dönemine ait 6 aylık enflasyon oranı kadar artış yapılacak.

Peki ek motorlu taşıtlar vergisinin 1. taksit ödemesi ne zaman yapılacak? ek motorlu taşıtlar vergisinin 1. taksitleri ne zaman ödenecek? İşte ek motorlu taşıtlar vergisinin 1. taksit ödeme tarihi...
 

EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNDE 1 TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK!?

Ek motorlu taşıtlar vergisinin 1. taksit ödemesi Ağustos sonuna kadar ilk taksit, kasım ayı sonuna kadar da ikinci taksit tahsil edilecek.

GENEL KURUMLAR VERGİSİ YÜKSELTİLDİ!

2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı yüzde 20'den yüzde 25’e yükseltildi. 

Bu oran bankalar, finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri için yüzde 30 oldu.

MTV İKİ KATINA ÇIKARILDI!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), mevcut trafiğe kayıtlı araçlar ve yeni tescil edilecek araçlar için iki katına çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, motorlu taşıtlar vergisinde geçen sene sonunda yüzde 50 indirim yetkisini kullanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında MTV zammının 2023 yılında yüzde 61.5 olarak uygulanacağının bilgisi paylaşıldı.

2023'te Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) iki kez ödenecek mi? Araç sahiplerini nasıl etkileyecek?

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Son Dakika: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı!