30 / 04 / 2024

Ek MTV ödemesi yapmayanlar dikkat: Süre daralıyor son 5 gün!

Ek MTV ödemesi yapmayanlar dikkat: Süre daralıyor son 5 gün!

Motorlu taşıtlar vergisinin ek ödemesinin ilk taksitinde süre daralıyor. Ödemeyi yapmayanların 31 Ağustos'a kadar ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, Ek MTV ödemesinden kimler muaf olacak? İşte detaylar...



Gelir İdaresi Başkanlığı, bu sene için geçerli olacak olan ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) tahsilatına dair detayları kamuoyu ile paylaştı. Yapılan son açıklamaya göre, araç sahiplerinin merakla beklediği MTV ek ödeme süreci detayları ortaya çıktı. Yapılan düzenleme ile sadece 2023 yılı için geçerli olacak olan ek ödeme, bazı vatandaşlar için ise muafiyet sağlandı. 

Bu sene için belirlenen Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) son ödeme tarihi yaklaşıyor. Milyonlarca araç sahibini kapsayan konu hakkında detaylar gündemde sorgulanmaya devam ediyor. Temmuz ayında veya Ağustos'ta araç alanlar, ek MTV birinci taksitlerini Ağustos sonuna kadar, ikinci taksitlerini ise kasımda ödeyecek.

Ek MTV ödemesi yapmayanlar dikkat: Süre daralıyor son 5 gün!

EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Ek motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri ise iki taksit şeklinde ödenecek. Bu kapsamda ilk taksit ödemeleri Ağustos sonuna kadar, 2.taksit ödemeleri ise Kasım ayı sonuna kadar yapılacak.

Ek MTV ödemesi yapmayanlar dikkat: Süre daralıyor son 5 gün!

EK MTV'Yİ KİMLER ÖDEYECEK?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), bu sene sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek. Ek MTV, aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması fark etmeksizin, tüm araçları kapsayacak.

Ek MTV ödemesi yapmayanlar dikkat: Süre daralıyor son 5 gün!

O KİŞLER EK MTV'DEN MUAF OLACAK

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarfından Vergi Usul Kanunu kapsamında "mücbir sebep hali" ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem sebebiyle yıkılan ya da ağır veya orta hasarlı hale gelen konutların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz durumda olan taşıtlar ile deprem sebebiyle eşi yahut birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den müstesna olacak.

EK MTV NEREDEN ÖDENİR?

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr 'den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

Adapazarı'nda 8 adet arsa satılıyor! Belediye tarihi verdi! 

Kiralık konutlara ilişkin denetimler sıklaştı! Usulsüzlük yapanlara 7.2 milyon TL ceza kesildi! 

TOKİ'den ucuz konut müjdesi! 3+1 evi 4 bin TL'den başlayan taksitle satışa çıkardı! Başvurular 8 Eylül'de sona eriyor!


Geri Dön