Ekonomi

Ek zam meclisten geçti mi?

Ek zam meclisten geçti mi sorunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki ek zam meclisten geçti mi? İşte herkes tarafından merak edilen ek zam meclisten geçti mi sorusunun yanıtı...Peki ek zam meclisten geçti mi? İşte herkes tarafından merak edilen ek zam meclisten geçti mi sorusunun yanıtı

Ek zam meclisten geçti mi sorunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki ek zam meclisten geçti mi? İşte herkes tarafından merak edilen ek zam meclisten geçti mi sorusunun yanıtı...

Ek zam meclisten geçti mi sorusu milyonlarca memur tarafından en çok merak edilen ve araştırılar konular arasında yer alıyor. Emekli ve memuru yakından ilgilendiren ek zam yasa teklifi, yakın bir zamanda komisyonda masaya yatırılmıştı.

Konu ile ilgili gelişmelere göre, Ocak ayında yapılan artıştan sonra ek zam kararının alınmasıyla beraber gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrildi. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen yasa teklifi, TBMM Komisyonu'nda 15 saat devam eden görüşmelerden sonra kabul edildi.

Hürriyet gazetesinin aktardığına göre, milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen enflasyon oranları ile 2022 memur ve emekli zammı belli olmuştu. Daha sonra yaşanan gelişmelere göre, zamların belli olmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkarttık, aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz." şeklinde konuşmuştu.

Ek zam ne zaman gelecek?


Yaşanan son gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, memur ve emekliye ek zammı da kapsayan ’Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ kabul edildi. Milyonlarca kişi tarafından merakle beklenen bu yasa teklifi, Komisyon’da 15 saat boyunca devam eden görüşmelerden sonra kabul edildi.

Milyonlarca kişinin gündeminde olan teklifle, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda da bazı değişiklik yapılıyor. Yaşanan gelişmelere göre, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1.500 TL şeklinde öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2 bin 500 TL'ye çıkarılacak. Bu madde, 2022 yılı ocak ayı ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere düzenlemenin yayımı tarihinde de yürürlüğe girecek.

Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam gündemde!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin için kritik tarih belli oldu!

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 milyon aileye elektrik desteği!