29 / 04 / 2024

Ekin Konakları'nda metrekaresi 2 bin dolara!

Ekin Konakları'nda metrekaresi 2 bin dolara!

Hadımköy'de Özakın İnşaat A.Ş. tarafından inşa edilen Ekin Konaklarında fiyatlar 1 milyon 150 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 400 bin dolara kadar yükseliyor. Metrekare fiyatı 2 bin dolardan başlangıç gösteriyor...



Özakın İnşaat A.Ş. tarafından Hadımköyde hayata geçirilen Ekin Konakları, 1 Ağustos 2011 tarihi itibari ile satışa sunuldu. Proje Mimar Dr. Suzan Sanlı Esin imzası taşıyor.

Alanları 605 metrekare ile 675 metrekare arasında değişen toplam 13 konaktan oluşan Ekin Konakları, Büyükçekmece Göl Vadisini farklı bir panoramayla izleyecek şekilde konumlanıyor.

Deniz, göl ve yemyeşil vadi manzarasına hakim olan Ekin Konaklarında fiyatlar 1 milyon 150 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 400 bin dolara kadar yükseliyor.

Metrekare fiyatı 2 bin dolardan başlangıç gösteren Ekin Konakları için peşin veya banka kredisi ile ödeme yapılabiliyor.

A ve B olmak üzere iki farklı tipten oluşan konakların bahçe büyüklükleri ise 1.300 metrekare ile 1.600 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

Mimar Dr. Suzan Sanlı Esin, Esin Konakları hakkındaki düşüncelerinin şöyle ifade ediyor:

Ekin Konakları'nda; ilk eskizden son uygulama aşamasına kadar, hem iç hem de dış mekan kurgusunda alışılmış uygulamalardan ayrışan, özgün bir mimari tasarım benimsedik. Net geometrik biçimlerin yalın kompozisyonunu doğal ahşap malzemeyle birleştirilerek heykelvari yapılar kurguladık. Arazinin sunduğu olanakları da değerlendirerek, 13 konağı birbirinin ışığını ve manzarasını kesmeyecek şekilde konumlandırdık.

Arazinin tatlı eğimi ile oluşan kot farkını en rahat biçimde aşan yol düzeni ile farklı kotlara oturtulmuş konutların bağımsızlığını sağladık. Ekin Konakları'nda yaşayacak olanlara, bir sitenin parçası olmaktan çok, bağımsız, müstakil bir evde yaşadığını hissettirmeyi amaçladık. Aynı zamanda parçalı kütlelerin sağladığı hareketlilikle ve 13 konağın farklı dönen kurgusuyla, renkli perspektifler yakalanan bir mahalle dokusu ortaya çıkarmayı amaçladık. 

Dış kabukta vurgulanan doğal ahşap malzeme ve her iki katta da toprağa oturan biçimlenme sayesinde, konakların bulundukları konumun birer parçası olarak algılanması sağlandı. Yalın mimari arayışlarda yapay süslemeden uzak durulmakla birlikte; şık ve zarif bir görsellik hedeflendi. İnsan ölçeği ve aidiyet duygusu tartışmasız ön planda tutuldu. Sirkülasyona minimum alan ayrılarak, işlevsel kullanım alanlarının arttırılmasını temel mimari yaklaşım olarak benimsedik.

Tasarıma ilişkin hassasiyet, inşaat uygulamasına da aynı özenle aktarıldı. Mekanik, elektrik, statik gibi farklı disiplinlerin koordinasyonu, son derece tecrübeli bir mimar ve mühendis kadrosuyla gerçekleştirildi.

Mimari grubumuz açısından, bu projeyi farklı kılan en önemli unsur; üstün ve ileri bir çağdaş araştırma zevkinin ve uygulama olanaklarının büyük bir cömertlikle tarafımıza sunulmuş olmasıdır. Böylece Ekin Konakları'nda, mimarlığın özgürce sorgulandığı bir yaklaşımı benimseyerek, bu heyecanı, tutku ve keyifle tasarıma yansıtma şansına sahip olduk.

Ekin Konakları, Beylikdüzü 5M Migros ve AVM, Torium AVM, Metro Grossmarket, Bauhaus, Koçtaş, Real, Prestige Mall, PerlaVista AVM, Akbatı AVM, Toskana Çarşı çok ama çok yakınınızda.

www.ekinkonaklari.com.tr

0212 850 81 78


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön