Kent Haberleri

Ekmeğe zam geldi! İşte 200 gram ekmeğin yeni fiyatı…

Konya’da ekmeğe zam geldi. Daha önce 3,5 liraya satılan 200 gram somun ekmeğin fiyatı 4 liraya yükseldi. Vatandaşlar yeni zamların şokunu yaşarken zammın nedeni ise artan maliyetler olarak gösterildi.Tahıl ambarı olarak bilinen şehirde artan maliyetlerden dolayı ekmeğe zam yapıldı

Dövizdeki yükseliş ve enflasyondaki tırmanışa paralel olarak artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam yapan illerin arasına Konya da katıldı. Tahıl ambarı olarak bilinen şehirde artan maliyetlerden dolayı ekmeğe zam yapıldı. Zamdan önce fiyatı 3.5 lira olan 200 gram ekmeğin fiyatı 4 liraya yükseldi.

EKMEK YARINDAN İTİBAREN ZAMLI SATILACAK

Ekmek yapılan zam 5 Kasım Cumartesi gününden itibaren tüketiciye yansıtılacak. Konya'da son olarak geçtiğimiz Haziran ayında ekmeğe yüzde 40 zam yapılmış ve 2,5 liraya satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 3,5 liraya yükselmişti.

Zamlar genel olarak değerlendirildiğinde Konya’da 2022 yılı içerisinde ekmeğe neredeyse yüzde 100 zam yapılmış oldu.

Vatandaşlar yapılan zamlara isyan etse de artan maliyetlerin fırıncı esnafını zor durumda bıraktığı biliniyor. Fiyatların daha da yükselmemesi için maliyetlerin derhal düşürülmesi gerekiyor. Her gün üst üste gelen zamlar vatandaşların canını sıkmaya devam ediyor.

Fiyatı yükseldi diye vatandaşın ekmek tüketiminden vazgeçme ihtimali bulunmuyor. Çünkü gıda fiyatlarındaki fahiş artıştan sonra vatandaşların çoğunlukla ekmek tüketimini artırmak durumunda kaldı. 4 kişilik bir ailenin günde 8 ekmek yediği düşünülürse sadece ayda yaklaşık bin lira ekmeğe ayırmak gerekecek.

Kayseri’de de fiyatı hızla artan un, maya, elektrik, doğalgazla birlikte  işçilik maliyetlerini gerekçe gösteren fırıncılar, zam talebinde bulunmuş ve 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 14 zamla 3.5 liradan 4 liraya yükselmişti.

13 AYDA EKMEĞE 5. ZAM

Kayseri’de ekmeğe son olarak 24 Haziran 2022’de zam gelmişti. Son 13 ayda ise en son gelen zam beşinci olacak. 1 Eylül 2021 ile 24 Haziran 2022 tarihleri arasında 1,5 lira olan 200 gram somun ekmek; önce 1,75 liraya, ardından 2 liraya, daha sonra 2,5 liraya ve 24 Haziran’da 3,5 liraya yükselmişti. 25 Ekim 2022 itibariyle de ekmek 4 liraya çıktı.

Ekmekteki fiyat artışının diğer unlu mamullere de yansıması bekleniyor.

100 lira ile başladı, şimdi 6 bini de geçti! 2023’te ne kadar olacak?

Elektrik faturanızı devlet ödüyor! Hemen PTT şubesine gidip paranızı alın! Elektrik yardımı ne kadar?

İcraya düşen borcunuz varsa hemen bakın! Borcunuz silinmiş olabilir!