28 / 04 / 2024

Ekmeğe zam iddiası! Seçim sonrası ekmeğe zam mı geliyor?

Ekmeğe zam iddiası! Seçim sonrası ekmeğe zam mı geliyor?

Seçim sonrası ekmeğe zam yapılacağı iddia edildi. Buğday taban fiyatının paylaşılması durumunda 200 gram ekmeğin fiyatının 5 TL’den 7-8 TL’ye çıkacağı belirtildi. Bu yüzden açıklamanın seçim sonrasına bırakıldığı aktarıldı.



Çiftçinin umutla talep ettiği buğday taban fiyat açıklaması, seçim öncesinde ekmeğe zam gelmemesi için ikinci tur sonrasına bırakıldı.

Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, buğday fiyatının paylaşılmamasının nedeninin ekmek zammı olduğunu aktardı.

Ekmeğe seçim öncesi zam yapılmasını engellemek için fiyatın açıklanmadığının altını çizen Ataman, fiyatın açıklanması durumunda 200 gram ekmeğin 5 TL’den 7-8 TL’ye çıkabileceğini belirtti.

 Ekmeğe zam iddiası! Seçim sonrası ekmeğe zam mı geliyor?

Ataman, şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücret, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki ve akaryakıttaki fiyat artışları ekmeğin maliyetini olağanüstü bir şekilde artırdı. Büyük zam baskısı yaşanıyor ve bu nedenle maalesef seçimlerden sonra buğday fiyatı da açıklanınca ekmeğe zam kaçınılmaz olacak. 200 gram ekmeğin fiyatı 7 hatta 8 TL’ye yükselebilir.”

‘BUĞDAY FİYATLARI AÇIKLANINCA ZAM KAÇINILMAZ OLACAK’

Ataman ekmek maliyetinin yüzde 35 kadarının undan meydana geldiğini, buğday alım fiyatının 10,5 lira ve üzerine çıkması ile beraber TMO destekli unun bile ekmeğin 7-8 liraya yükselmesini önleyemeyeceğini belirtti.

İşte detaylar...


Geri Dön