Ekonomi

Ekmeğe zam kapıda! 240 gram ekmek 10 liraya satılacak!

Ekmeğe zam kapıda. Fırıncılar ekmeğin gramajının 260’a çıkartılarak fiyatının da 10 TL yapılmasını talep ediyorlar. Peki ekmeğe zam mı gelecek? İşte detaylar...Bu zamlardan sonra şimdi de ekmek fiyatının artacağı gündeme bomba gibi düştü

Seçimin ardından market raflarında bazı ürünlerin fiyatları peş peş zamlandı. Bu zamlardan sonra şimdi de ekmek fiyatının artacağı gündeme bomba gibi düştü. 

Fırıncılar, İstanbul’da şu an 6 TL'ye satılan 240 gram ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Ekmeğin gramajının 260’a arttırılarak fiyatının da 10 TL'ye yapılmasını talep ediyorlar. 

Peki, ekmeğe zam ne zaman gelecek? İşte detaylar... 

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'nin haberine göre, seçim öncesinde tutulan ekmek zammının gelecek günlerde devreye alınması planlanıyor.

Fırıncıların zam oranı üzerine çalışmaya koyulduklarını söyleyen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, 6 liraya satılan ekmeğe sektörün haziran ayının ilk haftasından itibaren zam yapmak istediğini kaydetti.

Piyasada 1 lira başta olmak üzere bozuk para da bulunamadığını söyleyen Kolivar, hem bu problemden kurtulmak hem de ertelenen zammı yapmak için ekmeğin fiyatının 10 lira olabileceğini belirtti.

Temmuz ayında işçi zamlarının da maliyetleri yükselteceğini de dile getiren Kolivar, fırıncının artık daha çok beklemek istemediğini söyledi. 240 gram ekmeğin 6 liradan satıldığını, 10 liraya satılacak ekmeğin de 260 gram olabileceğini aktaran Kolivar, İstanbul'daki fırınların kapasitesinin düştüğüne dikkat çekti.

İstanbul'un 35 ilçesinde 240 gram ekmeğin 6 liradan, 200 gram ekmeğin de 5 liradan satıldığını belirten Kolivar, artık gramajda da bir standart olması gerektiğini ve ilçeden ilçeye mutlaka fiyat farkı getirilmesini çünkü her ilçenin kira ve diğer maliyetlerinin farklı olduğuna vurgu yaptı.

Sözlerine devam eden Kolivar, "Hükümet sıfırdan başladı, biz de sıfırdan başlayalım. Maliyetleri düşürelim. Arabaları servisten kaldırmayı da düşünüyoruz. Mahalledeki bakkallara fırınlardan el arabalarıyla götürürsek en az 30 bin lira tasarruf olur. Zincir marketler sanayi tipi ekmek satsın. Bu ekmekleri satmasın. Vatandaş pahalı ekmek yemesin. Ucuz ekmek anca bu şekilde yedirilir" diye konuştu.

HAKSIZ REKABET VAR!

Fırıncılar olarak maliyetleri düşürmek istediklerine dikkat çeken Kolivar, ruhsatsız fırınların haksız rekabete sebep olduğunu ve kayıtlı çalışan fırınların bundan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Haziran maaşı ne zaman yatacak? Emekliler dikkat! Kurban Bayramı öncesi maaş verilecek mi?

KİPTAŞ Arkatlı Evler'de yeni etap satışları başladı! Dev projede vade farksız ve sabit taksit fırsatını kaçırmayın!