Ekonomi

Ekmeğe zam mı geldi? Hangi ilde ekmeğe zam geldi?

Ekmek fiyatlarına zam gelip gelmediği vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki ekmeğe zam mı yapıldı? İşte merak edilen detaylar!Son dönemde gıda maddelerine yapılan pek çok zam yapıldı

Temel gıda maddesi ekmeğe zam yapılıp yapılmadığı sorgulanıyor. Son dönemde gıda maddelerine yapılan pek çok zam yapıldı. Bunlardan her yemeğin yanına yenen ekmekte nasibini aldı. Vatandaşlar ekmeğe yeni bir zammın gelip gelmediğini öğrenmek istiyor. İşte detaylar..

EKMEĞE ZAM GELDİ Mİ?

Iğdır'da ekmeğe zam geldi. 2,5 TL’ye satılan 200 gram ekmeğe, 50 kuruşluk zam yapıldı. Vatandaşlar zamma tepki gösterirken fırıncılar ise zam oranını az bulduklarını söyledi.

Ekmeğe yapılan zam hakkında ANKA’ya konuşan Iğdırlı bir vatandaş, "Ekmeğe yine zam geldi, ne yapacağımız bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

ANKA’ya konuşan bir fırıncı da  "Maliyet arttı, poşet 50 TL oldu. Girdi maliyeti arttı. Her şeye zam geliyor. Yine zam istiyoruz. Doğal gaz, elektrik, işçi maliyeti var. Un 500 TL…” dedi. Maya fiyatlarının da yüksek olduğunu söyleyen fırıncı, zammı duyan vatandaşın isyan ettiğini dile getirdi.

İSTANBUL’DA EKMEĞE ZAM YAPILDI MI?

Ekmeğe yapılan zam haberleri geldikçe İstanbul’da yaşayan vatandaşlar ekmeğe zam yapılıp yapılmadığını araştırıyor. Bu konuda en son Tarım ve Orman Bakanlığından ise konuyla ilgili açıklama gelmişti. Toprak Mahsulleri Ofisi yaptığı açıklamada "Bu kapsamda fırınlara ve ekmek üreticilerine belirli bir fiyattan un satışı yapacağını taahhüt eden un fabrikalarına TMO tarafından uygun fiyatla ekmeklik buğday satışı yapılmaya devam edilecektir." İfadelerine yer verilmişti.

Tarım ve Orman  Bakanlığın sosyal medya hesabından un fiyatlarında aşırı fiyat artış beklentilerinin oluştuğu yönündeki haberler üzerine konu ile ilgili bir açıklama yapılmıştı. O açıklamada şu ifdelere yer verilmişti; “TMO aracılığıyla geçen sene un regülasyon çalışmasıyla unun uygun fiyatlarla fırıncı esnafına ulaşması sağlandığı hatırlatılan açıklamada, "Ülkemiz buğday üretimi 2022 yılında hava koşullarının da olumlu gitmesiyle geçen yılın yüzde 10,5 üzerinde 19,5 milyon ton, toplam hububat üretiminin de geçen yılında geçen yılın yüzde 15,7 üzerinde 36,9 milyon ton olması beklenmektedir. Buğday ve arpa hasadı lokal olarak başlamış olup hasat edilen yerlerde verimin geçen yılın üzerinde olduğu müşahede edilmektedir."

Babalar Günü’nde hangi elektronik ne hediye alınır?

0.99, faizli konut kredisi nasıl alınır?

Otobüs biletlerinde son durum ne? Otobüs biletleri tükendi mi?