Kent Haberleri

Ekmek fiyatına şoke eden zam: Bunu kimse beklemiyordu

Buğday fiyatlarının artmasının ardından ekmek fiyatlarına da zam geleceği yönünde ortaya atılan iddialar gündeme bomba gibi düştü. Halihazırda en ucuz 5 TL'den satılan ekmek fiyatları bazı illerde 5 liranın da üzerine çıkıyor. Peki ekmeğe zam kapıda mı? İşte detaylar... Henüz herhangi bir zam haberi gelmese de bu iddia bile gündemi meşgul etmeye yetti

Buğday ve arpa fiyatlarında görülen fiyat artışlarının ardından ekmeğe zam geleceği yönünde iddialar konuşulmaya başlandı. Henüz herhangi bir zam haberi gelmese de bu iddia bile gündemi meşgul etmeye yetti. Ekmeğe zam gelip gelmeyeceği henüz kesin olarak bilinmiyor ama buğday fiyatlarındaki artış "ekmeğe de zam gelir mi?" diye düşündürüyor.

Son zamanlarda buğday fiyatlarındaki sürekli artış, ekmek fiyatlarının da yükselmesine sebep olacağına dair endişeleri beraberinde getiriyor. Buğday fiyatlarındaki yükseliş, ekmek üreticilerini mali açıdan zorlayan bir durum yaratıyor. Ekmek üretimi için kullanılan buğday fiyatlarının artması, üretim maliyetlerini doğrudan etkiliyor. Ekmek üreticileri, artan girdi maliyetlerini karşılamak ve karlarını korumak için ekmek fiyatlarını artırmak zorunda kalabilir. 

Bu durum, tüketiciler üzerinde de etkilerini gösterecektir. Ekmek, temel bir gıda maddesi olduğu için, fiyatındaki herhangi bir artış, aile bütçelerini doğrudan etkileyebilir. 

Buğday fiyatları yükselişe geçerken, ekmek fiyatlarının da artacağı düşünülüyor.. 28 Mayıs 2023 tarihinde açıklanan bir liste kapsamında, buğday ve arpa fiyatlarının yükseldiği ortaya çıktı. Buğday ve arpa fiyatlarındaki yükselişle birlikte güncel fiyat listeleri de güncellendi. 

Beyaz arpa fiyatları:

En düşük: 5.877 Türk Lirası,

En yüksek: 5.877 Türk Lirası.

Yemlik arpa fiyatları:

En düşük: 4.500 Türk Lirası,

En yüksek: 4.500 Türk Lirası.

Ekmeklik beyaz sert Anadolu buğdayı fiyatları:

En düşük: 7.801 Türk Lirası,

En yüksek: 7.801 Türk Lirası.

Ekmeklik kırmızı sert buğday fiyatları:

En düşük: 7.360 Türk Lirası,

En yüksek: 7.455 Türk Lirası.

Kırmızı buğday fiyatları:

En düşük: 6.715 Türk Lirası, 

En yüksek: 6.808 Türk Lirası.

Yemlik beyaz buğday fiyatları:

En düşük: 6.185 Türk Lirası,


En yüksek: 6.185 Türk Lirası.

Yemlik kırmızı buğday fiyatları:

En düşük: 5.400 Türk Lirası,

En yüksek: 5.400 Türk Lirası.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Bağcılar'da kentsel dönüşüm projesine yoğun ilgi: Yarısı Bizden Kampanyası

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi