Ekonomi

Ekmek yemeden doymam diyenlere kötü haber! Ekmeğe korkunç zam! Duyanların iştahı kaçıyor!

İstanbul'da fiyatı 5 lira olan ekmeğe yeni ve korkunç bir zam daha geliyor. Önü alınamayan elektrik ve doğal gaz faturalarının ardından mayaya da yüzde 40 gibi dev bir zam geldi. Yoldaki zamla birlikte aralık ayı gelmeden İstanbul'da ekmek fiyatının 7,5 liraya çıkması bekleniyor.Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarının yükü altında ezildiklerini ifade eden ekmek üreticileri isyan etti

İstanbul'da ekmeğe iştah kaçıran bir zam daha geliyor. Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarının yükü altında ezildiklerini ifade eden ekmek üreticileri isyan etti.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul'da aralık ayı gelmeden önce 5 liraya satılan ekmeğin 7,5 liraya çıkabileceğini söyledi.

FIRINCILAR CEZA ÖDEMEYİ BİLE GÖZE ALDI

İstanbul'da ekmeğin fiyatı bu ay 7,5 TL'ye çıkacak. Bilindiği gibi ekmeğe zam yetkisi Fırıncılar Odası ya da İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) ancak fırıncılar cezayı da göze alarak yüzde 50 oranında büyük bir zamma hazırlanıyor.

Elektrik ve doğal gaza gelen zamların ardından ayakta durmakta zorlanan fırıncılar son olarak mayaya gelen yüzde 40'lık zamla isyan etme noktasına geldi. Fırıncılar, maliyetin azalması için elektrik tarifelerinde sanayi yerine konut tarifesi istiyor.

"FIRINLARIN FATURALARI CİDDİ ORANDA ARTTI"

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı, "Aralık ayı gelmeden ekmek İstanbul'da 7,5 TL olmalı. Bize elektrik ve doğal gaz desteği verilmediği sürece ekmeği 7.5 TL yapmak zorundayız. Ruhsatlı fırınlara elektriği konut tipi fiyatına verseler maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, bu oranda zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batmak üzere. Fırınlara günlük un alınıyor. Faturalar korkunç arttı, 40-50 bin TL’lik faturalar geliyor." ifadelerini kullandı.


 

“VATANDAŞ BU FİYATA NASIL EKMEK ALACAK?”

Zam gelmesi gerektiğini savunan ama vatandaşı da düşünen bir fırıncı, "Maya, 240 liradan 350 liraya çıktı. Her şeye çok fazla zam geldi. Yapacak bir şey yok. Devletin vereceği kararı bekliyoruz. Bakalım devlet yöneticileri ne çözüm getirecek. Ekmeğin maliyeti o kadar yükseldi ki şu anda en az 8 TL olmazsa bizi kurtarmaz. Bu vatandaş nasıl 8 lira verip ekmek alacak, bu konuda vicdan azabı çekiyoruz." dedi.

Doğal gaz ve elektrik yardımının ne zaman ödeneceği belli oldu!

Gram altını olanlar hemen baksın! Altın için beklenen zirve belli oldu! 7 Kasım 2022 altın fiyatları…

Skechers spor ayakkabılarda flaş indirim! 899 liraya düştü! A101 7 Kasım 2022 fiyat listesi…