28 / 04 / 2024

Ekol Lojistik 'Lojistik Park' kuracak!

Ekol Lojistik 'Lojistik Park' kuracak!

Ekol Lojistik, 2 binin üzerinde çalışanı  ve bin 100 araçlık filosuyla Türkiye'nin en büyük lojistik şirketlerinden biri



800 milyar dolarlık fon büyüklüğü ile dünyanın sayılı finansal yaünm şirketlerinden biri olan Abudabili Invest AD'ye 50 milyon Euro'ya yüzde 37 hissesini satan şirket, 2010 yılını yaünm yılı ilan etti.

Bu yıl toplamda 25 milyon Euro'luk yaünm öngören şirket, Hadımköy ve Şekerpınar'daki tesislerine kapasite artınını ile birlikte Şekerpmar'da yeni yatınmlar yapacak. Ekol Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal, Gebze-İzmit hatunda bir lojistik park kurma planlan olduğunu söylüyor.

Şekerpmar'da Lojitürk adında bir proje için ön anlaşma yaptıklarına işaret eden Özkal, "Gayrimenkul yatırımcıları, lojistik alanında Gebze-İzmit hattında çok büyük kapasiteler kurmayı planlıyorlar. Biz de bu yapı içerisinde yer alacağız. 2009'da kriz nedeniyle yavaşlayan bu projelerin 2010'da hızlanmasını bekliyoruz. Lojistik depolama alanlarının yer aldığı bir yapılanma olacak" diyor. Bu proje için yaklaşık 5 milyon Euro ayrılmış.

2010 yılında 25 milyon Euro'luk yatınm yapmayı planlayan Ekol, şirket satın almaları ile de büyüyecek. Bunun için açıklanmayan ayrı bir bütçe de oluşturulmuş. 2008 yılında 160 milyon Euro ciro yapan şirketin 2009 cirosu, kriz nedeniyle 136 milyon Euro'ya düşmüş. Verimlilik çalışmalan ile ciro kaybı yaşamalarına rağmen kârlılıklarında azalma olmadığına dikkat çeken Özkal, 2010 yılında cirosal olarak 2008 rakamlarına yakalamayı hedeflediklerini belirtiyor.
Ekonomist


Geri Dön