29 / 04 / 2024

Ekonomi profesöründen dolar için kritik uyarı. Dolar 25 lira olacak

Ekonomi profesöründen dolar için kritik uyarı. Dolar 25 lira olacak

Prof. Dr. Duran Bülbül Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarını değerlendirerek, Merkez Bankası ve iktidarın ekonomik krizi algılayamadığını söyledi. Faiz indirim kararlarının yoksulu daha yoksul zengini daha zengin yaptığını belirten Bülbül, bu politikalarla doların 25 lirayı göreceğini söyledi.



 Ekonomist Prof. Dr. Duran Bülbül, Gazete Durum'a yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın son faiz kararını değerlendirerek, "Merkez Bankası, iktidara bağlı bir mali şubeye dönüşmüş durumda. Sıkıntının temel kaynağı bu" dedi. Merkez Bankası'nın yurtiçinde ve yurtdışında itibarının kalmadığını ileri süren Bülbül, yabancı yatırımcıların da bu nedenle Türkiye'ye yatırım yapmadığını ve yaptıkları yatırımları da geri çektiklerini söyledi.  "Merkez Bankası’nın son faiz kararı, gaflet ve delalettir" diyen Bülbül, Merkez Bankası'nın aldığı kararlarla piyasayı bozduğunu söyledi. Bülbül, "Bugün enflasyon yüzde 140. Politika faizi yüzde 12. Çıkarınca yüzde 128 kalıyor. Eksi faizlerle bu ülkeye kimse yatırım yapmaz" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön