27 / 04 / 2024

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....



Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac, tüketicilerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalmaları sebebiyle konut dolandırıcılığının arttığı konusunda bazı uyarılar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, devlet destekli kuruluş, kafa karıştırıcı şartlar ve fahiş ücretler içerebilen yağmacı kredi uygulamalarına karşı dikkatli olmanın önemine değindi.

Borsatek'te yer alan habere göre Federal Konut Kredisi Mortgage Şirketi, söz konusu bu aldatıcı uygulamalarla mücadele etmek amacıyla potansiyel borçlulara, kredi sözleşmelerine açıklık getirmek için sertifikalı danışmanlardan destek almalarını tavsiye etti.

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac ayrıca bunlar dışında tüketicilere taşınma dolandırıcılığını önlemek amacıyla taşınma şirketlerinin itibarını araştırmaları ve uygun sigortaya sahip olduklarını teyit etmelerini tavsiye etti. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar ve pek çok kişiyi de oldukça yakından ilgilendiren o tavsiyeler...

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in uyarısında hem kiracılar hem de konut sahipleri dolandırıcılar tarafından hedef alındığı ve özellikle haciz kurtarma dolandırıcılığına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Yine paylaşılan detaylara göre söz konusu bu tür dolandırıcılıklar, genellikle konutları hacizden kurtarmaya yönelik sahte vaatler içeriyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre sıkıntı yaşayan bireylerin gerçek yardım için doğrudan yasal kredi kurumlarına başvurmaları da tavsiye edildi.

Söz konusu uyarı aynı zamanda kiracıları da kapsamakta ve genellikle listelerdeki kötü dilbilgisi ve mantıksız derecede düşük fiyatlar yoluyla fark edilebilen kiralama dolandırıcılıklarının kurbanı olmamak için mülkleri iyice incelemeleri ve kira sözleşmelerini dikkatle okumaları çağrısı yapıyor.

Ayrıca buna ek olarak, tüketicilere taşınma dolandırıcılığını önlemek amacıyla taşınma şirketlerinin itibarını araştırmaları ve uygun sigortaya sahip olduklarını teyit etmeleri de tavsiye ediliyor.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Türkiye Hazır Beton Birliğinden indirim kampanyasına destek! Birliye üye kuruluşlar yüzde 5 indirim yapacak!

TOKİ'den Çankırı Elpan'a 99 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön