27 / 04 / 2024

Ekonomist Hatice Kolçak: Ev, arsa ve araba almak hayal değil!

Ekonomist Hatice Kolçak: Ev, arsa ve araba almak hayal değil!

Ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcılara seslenerek, ev, arsa ve araba almanın hayal olmadığını söyledi. İşte ayrıntılar...



Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcılara kritik açıklamalarda bulunarak sengin olmanın püf noktalarını açıkladı. Kolçak, yatırımcılara seslenerek, ev, arsa ve araba almanın hayal olmadığını söyledi. 

Milyonlarca yatırımcı elinde birikmiş parasını farklı yatırım araçlarında değerlendiriyor. Yatırımcılar yatırımcıların, altın, dolar, ev, arsa ve araba olarak yaparken Hatice Kolçak'tan kritik uyarı geldi. Kolçak yatırım araçlarına tek tek değindi. İlk olarak borsaya değinen ekonomist, yatırımcılara Borsa İstanbul’un bu sene iyi olacağını belirtirken, “2024'te endekste beklediğimiz seviye en azından bir 12 bin seviyesine kadar gidebilir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Borsa’da yaşanan yükseliş ise dikkat çekiyor. Borsa İstanbul 9 bin 45 seviyesine gelerek rekor tazeledi. Bu noktada borsa yatırım araçları arasında tercih edilmeye başlandı.

 Ekonomist Hatice Kolçak: Ev, arsa ve araba almak hayal değil!

EV, ARSA ALMAK HAYAL DEĞİL!

Son zamanlarda konut fiyatlarının yükselmesi ve vatandaşların alım gücünün azalmasıyla konut almak isteyip de alamayan yatırımcıların içini rahatlatan Kolçak ev, arsa almanın hayal olmadığını açıkladı.

 Kolçak, “Örneğin 500 bin TL elinizde var. En azından bunların 20 bin TL’si ile farklı yatırım araçları alın. Sadece altın almayın. Ardından en azından orası belki yüzde 70 gidecek. İnanın ki zengin olmak o kadar zor değil. Emin olun 2 yıl veya 3 yıl içerisinde sıfırdan bile başlasanız ev, arsa ve araba almak hayal değil" dedi.

KONUT FİYATLARI NE OLACAK? 

Bazı uzmanlar 2024 konut piyasası için değerlendirmelerde bulunarak fiyatların yükselmeye devam edeceğini belirtti. Uzmalara göre bu sene konut fiyatlarında artış devam edecek. Artan inşaat maliyetleri ve daralan kredi imkanlarının yanı sıra, yakın gelecekte hayata geçmesi beklenen kredi kampanyasına dair beklentilerin de söz konusu durgunlukta etkili olduğunu düşünen uzmanlar, farklı yatırım araçlarından yaratılan kazancın yeterli olduğu ve gayrimenkul yatırımının artık cazip olmadığını düşünen bir kitlenin var olduğunu belirtti.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Geri Dön