26 / 08 / 2024

Ekonomist Mert Başaran’dan altın çıkışı: Altının yüzde 45 kaybettirdiğini kaç kişi biliyor?

Ekonomist Mert Başaran’dan altın çıkışı: Altının yüzde 45 kaybettirdiğini kaç kişi biliyor?

Yatırımcılar tarafından “güvenli liman” olarak tanımlanan altında başlayan yükseliş yakından takip ediliyor. Ekonomist Mert Başaran, “Altının 2011 de 1900 dolardan 1050 dolara yüzde 45 e yakın kayıp yaptığını kaç kişi bilir? Altında da zarar edersin Yatırımda vade işi önemli!” dedi.



Altında son dönemde görülen hızlı yükseliş yatırımcıların ilgisini arttırdı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü uzun süredir tarihi yüksek seviyelerde tutulan politika faizlerinin düşürülmesi için uygun zamanın geldiğini açıklaması altını da etkiledi.

Altının gram fiyatı, haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,4 değer kazancıyla 2 bin 756 lira seviyesinde seyrediyor.

Aynı dakikalar itibarıyla çeyrem altın 4 bin 600 liradan ve Cumhuriyet altını 18 bin 340 liradan satılıyor.

Cuma gününü alış ağırlıklı bir seyirle 2 bin 512 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 2 bin 518 dolardan işlem görüyor.

ALTIN KUMAR MIDIR? İNSANI BATIRIR MI?

Altın piyasasınd bu gelişmeler yaşanırken ekonomist Mert Başaran https://x.com/MertBasaran_inv X sosyal medya hesasından yaptığı paylaşımda “Altın kumar mıdır? İnsanı batırır mı?” diye sordu. Başaran açıklamasını şöyle sürdürdü: “2011 de 1900 dolardan 1050 dolara yüzde 45 e yakın kayıp yaptığını kaç kişi bilir? Çoğu insan bilmez çünkü uzun vadeli bakar ve zaman tam 10 yıl sonra o zirve geçilir! Uzun vade bakmazsan Altında da zarar edersin Yatırımda vade işi önemli!”

İŞTE O PAYLAŞIM
 

 

ALTIN EN KÖTÜ ZAMANDA BİLE FİNAL OYNAR!

 

Otomobil fiyatlarına zam yolda! İşte o tarih…

Kiraların 10 bin TL’nin altında olduğu şehirler

İŞKUR duyurdu! KPSS şartı olmadan 7 bin işçi alımı yapılacak...

Uzmanı, Türkiye’nin bu şehrinde 1 telefon parasına 1-2 dönüm toprak alınabilecek bölgeleri açıkladı!

Bin metrekare 4 katlı bir apartman için mimari proje çizim bedeli ne kadar?


Geri Dön