15 / 05 / 2024

Ekonomist Mert Başaran'dan son dakika uyarısı: Satanlar hayatının hatasını yapar!

Ekonomist Mert Başaran'dan son dakika uyarısı: Satanlar hayatının hatasını yapar!

Ekonomist Mert Başaran yatırımcılara çok önemli uyarılar yaparak, özellikle acil para ihtiyacı durumunda varlıklarını zararına satmanın büyük bir hata olacağını kaydetti. İşte Mert Başaran'ın o açıklamaları...



Ekonomist Mert Başaran yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Pek çok yatırımcı tarafından yakından takip edilen Mert Başaran açıklamasında yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda önemli bir uyarı yaparak ve özellikle acil para ihtiyacı halinde varlıklarını zararına satmanın büyük bir hata olacağını dile getirdi.

Ekonomist Mert Başaran ayrıca yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan hisse senedi fonları, dolar yatırımı, altın yatırımı ile ilgili olarak da önemli açıklamalar yaptı.

Ekonomist Mert Başaran dan son dakika uyarısı: Satanlar hayatının hatasını yapar!

İşte Mert Başaran'ın o açıklamaları...

Hisse Senedi Fonları

Mert Başaran açıklamasında hisse senedi fonlarının bireysel hisse senetleri seçmek yerine daha yüksek getiri sağladığını dile getirdi ve bu nedenle yatırımcılara hisse senedi fonlarına yatırım yapmaları tavsiyesi verdi

Dolar Yatırımı

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen dolar kurunun bir yatırım aracı olmadığını kaydeden Ekonomist Mert Başaran, doların getirisinin simit fiyatlarındaki artış gibi enflasyonla kıyaslandığında gerçek anlamda bir yatırım aracı olmadığını dile getirdi.

Altın Yatırımı

Açıklamasında altın yatırımının genel olarak siyasi gerginlik ve savaş gibi durumlarda güvenli liman olarak tercih edildiğini kaydeden Mert Başaran, elinde altın olanlara aceleci davranmamaları gerektiğini söyleyerek, altının uzun süre bekledikçe değer kazanabileceğini dile getirdi.

SATIŞ YAPMAYIN UYARISI

Mert Başaran açıklamasında yatırımcılara satış yapmama uyarısı da yaptı. Paraya ihtiyaç duydukları durumlarda malı çok ucuza satmanın bir hata olduğunu dile getiren Mert Başaran, çözüm olarak öncelikle bir köşede paranın bulunmasını tavsiye etti.

Mert Başaran ayrıca açıklamasında yatırımın temel amacının mevcut sermayenin korunması ve artırılması olduğunu kaydederek, yatırım yaparken risk yönetimi, getiri beklentisi, likidite durumu ve yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi gibi unsurlara dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

Başaran açıklamasında ayrıca yatırımcıların tercihlerine göre altın, dolar, araba, kripto para, borsa, konut, arsa ve hisse senedi fonları gibi çeşitli yatırım araçlarına yönelebileceğini ve her birinin farklı risk ve getiri profillerine sahip olduğunu da kaydetti.

Fasulyenin kilosu 100 TL oldu, mağdur ev sahibinden paylaşım gecikmedi: 'Benim evin kirası 20 kilo ayşe fasulye ediyor'

Yapı Kredi Mayıs 2024 emekli promosyonunda son dakika! Yeni emekli paketiyle hesaplara maaşa ek 18 bin TL yatırılacak!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni dönem başladı! 


Geri Dön