27 / 04 / 2024

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş euro ve dolar kurunun peş peşe rekor kırmasının ardından doların  27 TL'de euronun ise 30 TL'de yatay kalmasına değinerek ''döviz serbest bırakılsın'' çağrısında bulundu. 



Döviz kurları ile ilgili ekonomistlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ekonomist Özgür Demirtaş da döviz kurlarının serbest bırakılması çağırısında bulunarak bunu neden istediğini açıkladı. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklaması...

 Ekonomist Özgür Demirtaş tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

''YETERKİ SERBEST BIRAKILSIN''

Ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kurun bu şekilde tutulmaısnın sağlıklı olmadığının söyledi. Nedenini şu kelimelerle ifade etti: ''Kur bu şekilde tutulunca insanlarda suni olarak tutuluyor intibası uyanıyor.

O da yay geriliyor düşüncesini getiriyor. O zamanda boşu boşuna ekstra talep oluşuyor. Lütfen serbest bırakın. Bırakın bulsun değerini. Değerini bulduktan sonra 10-15 kuruş aşağı yukarı oynasın. Yeter ki serbest kalsın." dedi.

 Ekonomist Özgür Demirtaş tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

DÖVİZ KURLARI YATAY SEYREDİYOR!

Milyonların gözü döviz kurlarında. Sabahın erken saatlerinden itibaren piyasaların açılması ile birlikte yatırımcılar başta olmak üzere döviz kurlarındaki alış satış fiyatı araştırılıyor. Euro 30 TL'de dolar/TL kuru ise 27 TL'de yatay seyrediyor. Anlık olarak takip edilen dolar kuru şu dakikalarda 26,991 liradan alınıp, 27,047 liradan satışıyor. Euro/TL kuru ise 29,587 lira alış fiyatı, 29,3698 lira satış fiyatından değerleniyor. Euro dolar paritesi ise yüzde 0,15 düşüşle 1,0981 bandında hareket ediyor. 

1 İngiliz Sterlini (GBP) fiyatı ise, anlık olarak 34,4457 TL'ye karşılık geliyor. İngiliz Sterlini (GBP) son 24 saat içerisinde yüzde -0,38, son bir haftada yüzde -0,90 oranında değişkenlik gösterdi. 

Altın almak isteyenlere tokat gibi rakamlar! Gram altın fiyatını gören şok olacak! 1 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları

İslam Memiş çarşamba ve cuma gününü işaret etti! Altın borcu olanlar bir saniye bile beklemeyin

Ne altın ne de dolar! Şuan bedava gibi görünen o yatırım aracı 30 TL olacak! Alan köşeyi dönecek

 


Geri Dön