Ekonomi

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan olay yorum: Dolar hemen 25 TL olmalı

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ‘ihracatçıların rahatlaması’ için  doların 25 TL olması gerektiğini söyleyerek, “Temmuzda asgari ücrete zam gelirse doların 28 lira seviyelerine çıkması gerekir” diye konuştu. İşte Özgür Demirtaş'ın olay olan o açıklamaları... Dr

Dolar/TL kuru rekor seviyelere tırmanırken, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın dikkat çeken bir açıklaması gündemde. Demirtaş, dolar kurundaki yükselişin normalleşme olarak adlandırılan bir süreç olduğunu belirtirken, ihracatçıların rahatlaması için dolar kurunun hemen 25 TL olması gerektiğini ifade etti. İşte detaylar...

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sanayicileri ve İAOSB Özel Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile bir araya geldi. Demirtaş, dolar kurundaki yavaş artışın doğru olmadığını ve yabancı yatırımcıların bu şartlarda ülkeye gelmeyeceğini ifade etti.

"Dolar 25 TL olmalı"

Prof. Dr. Demirtaş, ihracatçıların rahatlaması için dolar kurunun minimum 25 TL seviyelerinde olması gerektiğini savundu. Ayrıca, temmuz ayında asgari ücrete zam gelirse dolar kurunun 28 TL seviyelerine yükselmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, hükümetin kendisini sıkıştırdığını ve doların aniden yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) Yorumu

Demirtaş, dövize olan talebi baskılamak için oluşturulan Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) yanlış bir yöntem olduğunu belirtti. KKM'nin sadece sonucu ertelediğini ve doları sönümlediğini ancak bunun bir bedeli olduğunu söyledi. Ayrıca, KKM'nin hızlı bir şekilde bozulmayacağını ve yavaş yavaş bozulacağını ifade etti.

Etkin Ekonomi Politikası

Özgür Demirtaş, ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek'in olumlu bir adım olduğunu belirtti. “Ülkemi seven biri olarak söylüyorum; iyi ki de Mehmet Şimşek geldi, gelmemesi halinde daha da olumsuz şeyler olabilirdi" diyen Demirtaş, yerel seçimlere dikkat çekerek, “Sizlerle 6 ay önce bir araya gelebilseydik, kredi çekmenizi tavsiye ederdim. Şu an piyasada kredi yok belli bir süre de olmayacak. Bu durumun enflasyona ciddi şekilde yansıması olacaktır. Dolar/TL’nin ederi bugün ihracatçılar için minimum 24-25 TL olmalı. Azar azar her gün 30 kuruş yükseltiyorlar, ben olsam hemen 24 TL'ye çıkarırım, neden azar azar bırakıyorsun azar azar bırakınca kendi talebini yaratıyorsun. Millet her gün 30 kuruş artınca dolar alıyor. Halbuki çıkarın 24’e Haziran 22’de kaldırın yüzde 25’i. Mehmet Şimşek bunu yapabilir" diye konuştu.

Devalüasyon nedir? Devalüasyon ne anlama geliyor? Devalüasyon olunca ne olur?

Özgür Demirtaş'tan yeni dolar yorumu: 'Durum vahim'

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar