Altın & Dolar

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 38 lira seviyesine ulaşabileceğini öngörüyor!

Ekonomist Selçuk Geçer'e göre dolar, 38 lira aralığına ulaşabilir... Geçer tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar... com'da yayınlanan bir makalede doların değeri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu

Ekonomist Selçuk Geçer, samimihaber.com'da yayınlanan bir makalede doların değeri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Geçer'in "Artık dolar 38" başlıklı makalesinde, doların yakın zamanda 38 ila 40 lira aralığına yükselebileceği öngörüsüne yer verildi.

 

Makalede, uzun bir süredir doların emin adımlarla 35 lira seviyesine doğru ilerlediği ifade edildi. Geçer, enflasyonun dikkate alındığında doların gerçek değerinin zaten 35 liranın üzerinde olduğunu belirtti. Vergi artışları ve zamlarla birlikte doların enflasyon karşısındaki değerinin 38 ila 40 lira aralığında olduğu vurgulandı.

Geçer, makalesinde doların ne zaman bu seviyelere ulaşacağına dair sorulara yanıt olarak, "Aslında hemen!" ifadesini kullandı. Enflasyonun göz önünde olduğunu ancak şimdilik bu yükselişin yavaş yavaş gerçekleşmeye çalışıldığını belirtti. Geçer, önce sterlinin 30 liranın üzerine çıktığını ve şimdi de euro'nun bu seviyeyi geçtiğini belirterek, doların 30 lira olması durumunda kimse şaşırmayacağını ifade etti.

Makalede ayrıca doların değerini etkileyen faktörlerin de altı çizildi. Merkez Bankası rezervleri, kısa vadeli borçlar, şirket ve kamu kurumlarının döviz açıkları, döviz talebi, bütçe açığı, cari açık, ödemeler dengesi krizi gibi makro ekonomik gerçeklerin doların fiyatını etkilediği belirtildi.

 

Geçer, doların kontrollü bir şekilde, en azından enflasyon karşısındaki değerine doğru gitmesine izin verildiğini ifade etti. Makro ekonomik faktörlerin yanı sıra doğru para politikaları, akılcı ekonomi politikaları ve kendi kaynaklarıyla üretim yapma gibi önemli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Geçer'e göre, doların 38 ila 40 lira aralığına ulaşması en geç eylül-ekim döneminde gerçekleşebilir. Ancak, bu süreçte doğru kararların alınması ve uygulanmasının önemli olduğunu belirtti. Aksi takdirde, geçmişte yapılan hataların tekrarlanabileceği ve doların hızla yükselişe geçebileceği uyarısında bulundu.

Emekliler hemen baksın! Maaşlar hesaplara yansıdı! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 25 artış ve yüzde 5 ek zam!
Son dakika: Bugün deprem mi oldu? Az önce sallandık mı? En son deprem nerede oldu? 18 Temmuz 2023!
1 gram bile altını olan nefes bile almadan baksın! Altın fiyatları bugün ne kadar? 18 Temmuz 2023 güncel altın fiyatları