Ekonomi

Ekonomist Tunç Şatıroğlu 'sakın inanmayın' dedi, dolara yatırım yapacakları uyardı!

Deneyimli ekonomist Tunç Şatıroğlu, doların düşürülmesi için Türkiye'ye yüklü bir swap girişi olacağına yönelik iddiaları yalanladı ve yatırımcılara uyarılarda bulundu. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, kişisel sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımlarda bulunarak iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü ve yatırımcıları uyardı

Dün bazı haber sitelerinde Türkiye'ye 55 milyar dolar seviyesinde bir dolar girişi olacağı ve doların hızlı bir düşüş göstereceğine yönelik iddialar yer almıştı.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, kişisel sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımlarda bulunarak iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü ve yatırımcıları uyardı.

Bazı ekonomistleri yatırımcıları manipüle etmekle suçlayan Şatıroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kaynak belirtilmeden, yatırımcıların kararlarını etkileme amaçlı söylentiler çıkarılmaya ve bunlar yayılmaya devam ediliyor. Söylentilerin gerçek olmaması durumunda yanıltıcı bilgi verme suçuna iştirak etmemiş olmak için bu tür söylentileri yaymamak lazım.". 

Altının ustası İslam Memiş gram altının göreceği seviyeyi açıkladı!

Bakan Nebati'den akaryakıt müjdesi: "Benzin ve motorin fiyatları daha da düşecek"

Yatırımcılar dikkat! İşte dolar kahini Selçuk Geçer'in yeni tahmini!