02 / 07 / 2024

Ekonomisten kira açıklaması: "Kurum’un Bakan yapılmasıyla kiraların daha da artmasını bekliyorum"

Ekonomisten kira açıklaması:

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Murut Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu bu atama üzerine sosyal medya hesabından, “Murat Kurum'un bakan yapılmasıyla yeni konut arzının daha da azalıp, kiraların daha da artmasını bekl



Bakan Mehmet Özhaseki'nin istifasıyla boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Baakanlığı’na Murat Kurum atandı. Sağlık Bakanlığı’na ise İstanbul İl Sağlık Müdürü görevini yürüten Kemal Memişoğlu getirildi.

 Atama kararlarının ardından ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu,  https://x.com/TuncSatiroglu  X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Mehmet Şimşek destekli Murat Kurum'un bakan yapılmasıyla yeni konut arzının daha da azalıp, kiraların daha da artmasını bekliyorum. Ev sahibi düşmanı uygulamalar devam ettiği için Türkiye'de yatırım için konut alınmasını tavsiye etmiyorum. Yanlışta inat ediliyor” dedi. Şatırdoğlu takipçilerine Dubai’den ev almalarını tavsiye etti.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Ev sahibinden fırsatçı emlakçıya tokat gibi kira yanıtı: Sizin gibi emlakçılar yüzünden kiralar tavan yaptı!

İnşaat şirketlerine mimarlık dopingi! Bozuk şehir planlamasının önüne geçilecek! 

Konut piyasasında satış dengesi değişti! Fiyatları artık satıcı değil alıcı belirliyor! 

Can yakan kira sorusu: Temmuz'dan önce zam yapan kiracı yeniden zam yapacak mı? 


Geri Dön