03 / 07 / 2024

Ekonomistten, enflasyon rakamları arasındaki farka “Yok artık” tepkisi

Ekonomistten, enflasyon rakamları arasındaki farka “Yok artık” tepkisi

TÜİK Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon, Haziran ayında yüzde 1,64 oranında artarken, yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak hesaplandı. Ekonomist Şenol Babuşçu, TÜİK ile ENAG arasındaki enflasyon farkının yıllıkta yüzde 41,48’e ulaştığını söyleyerek, “Yok artık” diyerek tepki gösterd



TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı verilerinini ardından, memur, emekli maaşı ve kiralara yapılacak zamlar da resmen belirlenmiş oldu. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon haziran ayında yüzde 1,64 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak belirlendi. Açıklanan verilere göre enflasyon aylık ve yıllık bazda ekonomistlerin beklentilerinin altında gerçekleşmiş oldu.  Ekonomi uzmanları aylık bazda yüzde 2'nin altında gelen enflasyon rakamlarının, piyasalar tarafından olumlu karşılanacağını belirtiyordu.  Haziran enflasyon rakamları ENAG  yüzde 4.27, İTO ise yüzde 3.42 olarak açıkladı.

Açıklanan rakamların arasındaki farklılığın ardından Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, enflasyon hesaplamaları arasındaki fark yıllıkta yüzde 41,48’e ulaştı… Yok artık” dedi. Babuşçu’nun paylaşımına vatandaştan yanıt geçikmedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Benzine 2.20 TL, motorine 2.07 TL, LPG'ye 1.70 TL zam geldi! Akaryakıtta ÖTV depremi! Güncel fiyatlar 3 Temmuz 2024...

Temmuz 2024 zamlı memur maaşları kalem kalem açıklandı! Öğretmen, polis, doktor, hemşire, teknisyen, vaiz, avukat...

65 yaş aylığı 4.180 TL, evde bakım maaşı 9.076 TL, engelli maaşı 5.005 TL oldu! Sosyal desteklere Temmuz müjdesi!

Ekonomist Selçuk Geçer'den enflasyon rakamları sonrası zamlara tepki geldi: Nasıl iyi mi?

Bankalarda faiz makası yüzde 12 açıldı! Yüzde 40 veren de yüzde 52'de veren de var! İşte banka banka faiz oranları...


Geri Dön