23 / 07 / 2024

Ekonomistten ironik benzetme: Danaya girer gibi kredi dönemi! Bir ev için 5 kişiye kredi…

Ekonomistten ironik benzetme: Danaya girer gibi kredi dönemi! Bir ev için 5 kişiye kredi…

Artan konut fiyatları karşısında Ziraat Bankası’nın açıkladığı 5 kişilik Ortak Konut Kredisi, sosyal medyada gündem oldu. Ekonomist Şenol Babuşçu, haberi danaya girer gibi ortak ev kredisi dönemini diye duyurdu. "Başka neler göreceğiz diyen Babuşçu’nun takipçilerinden ilginç cevaplar gecikmedi.




Gayrimenkul piyasasında durgunluk devam ederken, konut krizi de büyümeye devam ediyor. Konut fiyatları reel olarak düşse de geçen yıla göre yüzde 50 oranında artmış durumda. Yüksek konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev almakta zorlanıyor. Bu süreçte Ziraat Bankası devlet destekli ortak konut kredisi dönemini başattı. Bu uygulama ile bir evi 5 kişinin tek bir kredi ile almasına imkan tanındı. 5 ortak 2 milyon TL kredi kullanırsa 3.49 faiz oranı ile 120 ay vadede aylık 70 bin 956 TL yani her birey için 14 bin 191 TL taksit ödemiş olacak. Ortak konut kredisi en az 2, en fazla 5 kişi ile alınabilecek. Alınan konut tapusu ortak kredi çeken kişilerin üzerine yapılacak.

Kredi açıklamasının ardından, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Uzun yıllardır kurban kesiminde 7 kişi bir danaya girilir. Son yıllarda marketler bir karpuzu dilimleyerek 6-7 kişiye satmaya başladı. Bugün ise Ziraat Bankası 1 ev için 5 kişiyle ortak ev kredisi kullandırmaya başladı. Bundan sonra başka neler göreceğiz” dedi. Takipçilerinden yorum yağdı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 

5 EMEKLİYİ TEK MEZARA GÖMMEK... DÜŞÜNSÜNLER BENCE

Konut ve otomobil fiyatları fırlayacak mı? Kripto fenomeninden 2025 açıklaması: Yamyamlara soludukları hava dar gelecek!

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatları artacak mı?

Ekonomist Mert Başaran'dan İstanbul'un bu ilçesinde evi olanlar için çok önemli uyarı!

BES yatırımcısına ucuz kredi dönemi başladı! İşte banka banka BES kredileri

Altın fiyatlarında inanılmaz düşüş! İşte son dakika 23 Temmuz 2024 gram, çeyrek, tam, yarım altın fiyatları!

 


Geri Dön