21 / 07 / 2024

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un 1/100.000'lik planları Eylül'de ilan edilecek!

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un 1/100.000'lik planları Eylül'de ilan edilecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eylül'de İstanbul'un 1/100.000'lik planlarının başlangıcını ilan edeceklerine ve bunun kentte yer alan bütün sektörlerin geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar..




İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Beyoğlu'nda İSO'nun merkez binasında gerçekleştirilen "İstanbul'un Gelecek Vizyonunda Sanayimizin Yeri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı programda konuşan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Sanayi Odası arasında sağlanan işbirliğinin önemli olduğuna dikkat çekti. 

İBB Başkanı İmamoğlu, Eylül ayında İstanbul'un 1/100.000'lik planlarının başlangıcını ilan edeceklerinin ve bunun kentte yer alan bütün sektörlerin geleceği açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul un 1/100.000 lik planları Eylül de ilan edilecek!

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1/100.000'lik planların sadece imarla ilgili olmadığını dile getirdi ve "Yapılaşmayı tarifleyen bir şey değildir sadece ya da işte sanayi nerede, konut nerede meselesi değildir tek başına. Aslında 1/100.000'lik ölçek dediğimiz şey, bir kentin anayasasıdır. Kültürünü tarifler, sanatını tarifler, eğitimini tarifler, doğasını, yaşamını, suyunu tarifler ve bunlara çözüm bulur" ifadelerini kullandı. 

Tüm bunların çözülmesinin tek yolunun akıl ve bilim olduğunu aktaran Ekrem İmamoğlu, "Bundan sapılmadığı takdirde emin olun ekonominiz de iyi olur, dış politikanız da iyi olur, ticaretiniz de iyi olur, sanayiniz de iyi olur, şehirciliğiniz de güzel olur. İstanbul'a sorumlu olmak, insanlığa karşı sorumlu olmaktır. İnsanlığa karşı mahcup olmayacağımız güzel bir dönemi İstanbul'umuza var etmeyi istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Ekrem İmamoğlu: İstanbul un 1/100.000 lik planları Eylül de ilan edilecek!

İmamoğlu, Kanal İstanbul ve yeniden hazırlıklarına başlanan Çevre Düzeni planı ile ilgili de konuştu ve "İstanbul'un başına bela olacak ve olabilmesi olası, engellemeye çalıştığımız kötü projeleri, bu şehrin gündeminden ve bünyesinden uzaklaştıramazsak, belki de tarihin dönüm noktası olan bu evrede çok kötü anılacak yöneticiler ve insanlar olabiliriz" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu, bu kapsamda Kanal İstanbul gibi kötülüklerin olmaması için, kentin geleceğini hep birlikte tartışabiliyor, konuşabiliyor ve kararlar alabiliyor olmanın şart olduğunun altını çizdi. 

Ekrem İmamoğlu, açıklamasında "İstanbul'un artık ‘mega projeler’, imar rantları, rezerv alanlarının imara açılmasını değil, tam aksine İstanbul'daki karbon ayak izi, su ayak izi, İstanbul'un sürdürülebilir bir şehir olması, İstanbul'un dirençli bir şehir olması, İstanbul yaşanabilir bir şehir olması meselelerini çözüme kavuşturmakla yükümlü insanlar olduğumuzun farkındayız" ifadelerine yer verdi. 

Şişli'deki 3 hazine arazisi için karar çıktı: İmar planları değişiyor! 

Emekli zamlı maaş takviminde son dakika! Zamlı maaşlar hangi tarihlerde hesaplara yatırılacak? Hemen bakın!

Borsada böyle bir süreçte ne yapılmalı?


Geri Dön