Sektörel

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. İşte yüz binlerce konut mağdurunu yakından ilgilendiren o görüşmenin detayları... Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu daha önce konut mağdurlarını bir araya getirerek Ön Ödemeli Konut satışlarında yaşanan sorunların araştırılması ve çözüm yöntemleri ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyon kurulmasını sağlamıştı

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu başkanı Özlem Hanelçi ve  Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu sözcüsü Fahri Kaygu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu daha önce konut mağdurlarını bir araya getirerek Ön Ödemeli Konut satışlarında yaşanan sorunların araştırılması ve çözüm yöntemleri ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyon kurulmasını sağlamıştı.

TBMM'de kurulan komisyonda konut mağduriyetinin sebeplerini ve yaşanan sorunların çözümü için atılması gereken adımlarla ilgili sunum yapan Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu  komisyon raporunun hazırlanmasına da katkı sağlamıştı.

TBMM'deki tavsiye niteliğindeki komisyon raporu ilgili bakanlıklara gönderilmiş olmasına rağmen halen sorunun çözülmesi ile ilgili bir adım atılmaması sebebiyle Konutla Dolandırılan hak Sahipleri Platformu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da randevu talep etti.

Peki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

Ülke genelinde 300 bin mağdur var!

Ülke genelinde 300 bin, İstanbul'da 100 bin, Esenyurt'ta ise 30 bin kişinin Ön Ödemeli Konut satış sözleşmesi ile aldığı konutları teslim alamadığı belirtiliyor. 

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu başkanı Özlem Hanelçi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, kanuna aykırı sözleşmelerle konut satılması sebebiyle tüketicilerin mağdur olduğunu ve bu sebeple yargıya başvurulsa da satın alınan konutlara tüketicilerin sahip olamadığını anlattı.

Özlem Hanelçi, hayata geçirilen bazı projelerde Esenyurt Belediyesinin ortaklığı olduğunu, bu ortaklık hissesinin çantacı diye tabir edilen başkası adına iş yapan kişilere devredildiğini bu kişilerinde mağduriyet oluşturan şirketle birlikte sermayesinin büyük bölümü hazineye ait olan bankaların yöneticileri ile usulsüz protokoller imzaladığını bu protokollerle zaten mağdur olan kişilerin tekrar mağdur edilmeye çalışıldığını bildirdi.

Peki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

Özlem Hanelçi  yaptığı açıklamada, yerel yönetimle konut mağduriyeti ile ilgili görüşme talepleri olduğunu fakat yerel yönetimle görüşmek istediklerinde kapıda kaldıklarını da sözlerine ekledi. 

Özlem Hanelçi ve Fahri Kaygu'yu dinleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada konudan ilk başlangıcından itibaren haberdar olduklarını sorunun çözümü için durum tespiti yaptırdıklarını,bu tespitleri yerel yönetimle ortak toplantı gerçekleştirerek, onlarla da paylaşacaklarını belirtti.

İBB Başkanı İmamoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanıı Murat Kurum ile Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu ile ilgili bir toplantı gerçekleştireceklerini ve gerçekleştirilecek toplantıda konut mağduriyetini de toplantı gündemine eklediklerini  söyledi. İmamoğlu yaşanan bu sorunun siyaset üstü bir mesele olduğunu bu nedenle ortak çözüm için çaba harcayacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Neler olmuştu? 

Açıklanan resmi rakamlara göre, konut satışında, en çok satış gerçekleştirilen bölge durumunda olan İstanbul Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sıralarda bulunuyor. Hayallerindeki konuta kavuşma hayali kurarken mağdur olan vatandaşlar yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti. 

2011'de inşaat çalışmalarına başlanan ve 4 bin vatandaşın etkilendiği Yeşil GYO Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyonla TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

Sayıları 100 bini aşan mağdurların konut satın aldığı firmalar ve projeler şu şekilde; Samsun Tower, Garanti Koza, Bulut İnşaat, Yeşil İnşaat, Osmanlı İnşaat, Has İnşaat, Makromtek, Ukra İnşaat, Fi-Side, Caprice Gold, Dumankaya Modern, Yaşam Merkezi, Acunkent ve Tac Mahal.

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

Konut mağdurları yeniden meclis gündeminde!

Konut mağdurları Bakırköy Adliyesi önünde haklarını arıyor!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?