28 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Şubat depremlerinden sonra karbon fiber yöntemiyle güçlendirilmeye başlanan İmar AŞ’nin Mecidiyeköy’deki Genel Müdürlük binasında incelemeler yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşlara seslenerek "Bu konuda pratik davranıp, daha cesur davranacak." diye konuştu.

“FARKLI FARKLI YÖNTEMLERLE İSTANBUL'UN ÇOK YÖNLÜ BİR SEFERBERLİĞE DÖNMESİ LAZIM”

Odatv'nin aktardığı detaylara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, güçlendirme çalışmaları süren binada incelemeler yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Ekrem İmamoğlu, mega kent İstanbul’da güçlendirmeye muhtaç birçok yapı olduğuna dikkat çekti. Mega kent İstanbul’un çok yönlü çalışmalarla dönüştürebileceğine değinen Ekrem İmamoğlu, “Kimi güçlenecek, kimi yeniden inşa edilecek. Farklı farklı yöntemlerle mega kent İstanbul'un çok yönlü bir seferberliğe dönmesi lazım. Yoksa işte bunu tek başına bir kurum yapamayacak” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Açıklamasında söz konusu güçlendirme işleminin, yıkıp yeniden yapmaya göre zamandan tasarruf sağladığına değinen Ekrem İmamoğlu, “Bu tür şantiyelerin mobilizasyonu çok zor şehir merkezlerinde. Malzemelerinin nakli veya ön hazırlığı vesaire gibi birçok konuda fırsatlar yaratabiliyor. Hatay'da yaşadık güçlendirmenin binayı nasıl ayakta tuttuğunu. Zor bir yapı. Orada söz konusu bu uygulamanın biçimini de o dönemde hocamızdan dinlemiştik. Bu tür binalarda, hayatın böylesi pratik bir metotla kurtulmasını sağlamak, mega kent İstanbul için en etkin hizmetlerden birisi” dedi.

“MEGA KENT İSTANBUL'UN ARTAN BİR DÖNÜŞÜME VE GÜÇLENDİRMEYE İHTİYACI VAR”

Açıklamasında bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu: “Hele hele bu tür şehir merkezlerinde yer alan binaların, böylesi bir güçlendirmeden öncesiyle sonrası arasında hem mülk değeri hem kazançları farklılaşıyor. Yani söz konusu bu katma değeri de herkesin hesaplaması da şart. Tüm bu yönleriyle birlikte masaya yatırıp, bunu da bir KİPTAŞ'ın etkin faaliyeti olarak kamuoyuna sunuyoruz. Şu an için arkadaşlar çalışıyor fakat mesela güçlendirme statüsüne beklemiş olduğumuz yoğunlukta da bir ilgi yok. Bunu biz de tabii daha iyi anlatacağız belki işte tam da buralarla beraber. Fakat vatandaşlarımız da bu konuda pratik davranıp, daha cesur davranacak. Çünkü, bu konuda kendine güvenen yetkin firmalarımız bulunuyor. Mega kent İstanbul'da, ülkemizde başarıyla bu işleri yapmış firmalarımız var. Hatta üreticilerimiz de var. İstanbul'un artan bir dönüşüme ve güçlendirmeye ihtiyacı var.”

Hatay'daki 2 bin 665 deprem konutunun inşaatı tam gaz!

Silivri Belediyesi'nden satılık 6 arsa!

Prof. Dr. Görür ve Prof. Dr. Tüysüz'den Malatya depremleriyle ilgili çarpıcı açıklama: 6'nın üzerinde deprem üretebilir!


Geri Dön