Kent Haberleri

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: Çölde şehir kurmuyorsunuz, burası İstanbul!

Dünya Su Günü etkinliğinde önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen tartışmalı proje Kanal İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar... Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu söz konusu ödül töreninde gerçekleştirdiği konuşmada son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile de ilgili önemli açıklamalar yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle İSKİ tarafından gerçekleştirilen törene katıldı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu söz konusu ödül töreninde gerçekleştirdiği konuşmada son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile de ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Peki Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak neler dedi? İşte detaylar...

KANAL İSTANBUL'U EMLAK REKLAMI DİYE ANLATAMAYIZ

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak şunları söyledi: 

-İstanbul’da 21. yüzyılda küresel ısınmanın hayati olduğu bir dönemde yani birkaç derecenin bizi hangi felaketlerle buluşturacağını tartıştığımız bugünlerde Kanal İstanbul’u tartışamayız. Ya da bir kanalla beraber 150 milyon metrekarelik doğal alanı, tarım alanını, orman alanını yok etmeyi konuşamayız bile. Ya da onun civarına 2 milyonluk yeni bir nüfusu taşıyacak bir şehrin tasarımını, yapımını konuşamayız. 

-Bunu gidip bazı ülkelerde emlak reklamı diye anlatamayız. Burası çölde bir şehir kurma projesi değil. Burası binlerce yıllık tarihi olan geçmişten bugüne bize emanet olan nice mücadelelerin verildiği, fethin yapıldığı, işgalden kurtarılan atalarımızın da tarihinde, geçmişinde bize miras olarak emanet ettiği bizim de geleceğe teslim etme zorunluluğunda olduğumuz bir şehirden bahsediyoruz. Burası İstanbul.

BİZ DÜNYAYA KARŞI SORUMLUYUZ

-Ben bu kadim kentin belediye başkanı olarak bütün hücrelerimde şunu hissediyorum; dünyaya karşı sorumluyuz. Böyle bir yer burası. Herhangi bir yer değil. Çöl olan bir yarımada 15-20 yılda emlak projesi olarak kurulmuş bir şehirden bahsetmiyoruz. Burası İstanbul.

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk yeni proje geliyor!