28 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve deprem açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve deprem açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat İmza Töreni”nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ve İstanbul'un deprem riskine ilişkin konuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat İmza Töreni” düzenlendi. İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; İBB ve EBRD arasında hazırlanan mutabakat metni için yapılan imza töreni, çevrimiçi toplantı ile gerçekleştirildi. Törene; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve EBRD Başkanı Odile Renaud Basso ile beraber her iki kurumun da üst düzey yöneticileri katıldı. Sanal toplantı, Basso’nun konuşmasıyla başladı. 

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul ve deprem açıklaması!

İmamoğlu ile tanışmaktan duyduğu memnuniyetin altını çizen Basso, “Çok güzel, etkin ve aktif bir iş birliğimiz var İstanbul’la. Çok önemli ortaklarımızdan biri olduğu kanaatindeyiz Türkiye’de. İstanbul’un gelişimine katkıda bulunmak, ortaklığımızı ilerletmek, birlikte projeler geliştirmek bizim için çok büyük bir önem arz ediyor. Bunları devam ettirme niyetindeyiz. Yeşil şehirler bizim için çok önemli. İstanbul boyutundaki bir şehrin, bu kadar ekonomik ağırlığa sahip bir şehrin bize katılıyor olması, bizim açımızdan gerçekten çok kıymetli. O yüzden sizinle bu mutabakat zaptını imzalayacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul ve deprem açıklaması!

İMAMOĞLU: “YENİLENME KONUSUNDA BÜYÜK HAMLELER YAPIYORUZ”

Basso ve diğer katılımcılara, tarihsel önemi, sorunları ve çözüm yollarını kapsayan kısa bir İstanbul özeti anlatan Ekrem İmamoğlu, konuşmasında, kenti tehdit eden deprem ve Kanal İstanbul konularına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Depremin İstanbul için en önemli tehdit unsuru olduğuna dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, “Buna dönük büyük bir kentsel dönüşüm, daha doğrusu insanların binalarını güçlendirecekleri projeleri hayata geçiriyoruz. Yenilenme konusunda büyük hamleler yapıyoruz İstanbul’da. Bunu iyi yönetmemiz lazım. Kentin yapı stokunu çok güçlendirmemiz lazım. Tarihi varlıkları korumamız lazım. Binlerce yıllık, 3 imparatorluğa başkentlik yapmış, muazzam bir kültür varlığına sahibiz ve bunu korumak, gelecek nesillere bunu aktarmak zorunluluğumuz var. Ben, İBB Başkanı olarak, kendimi bu büyük ve kutsal emanetin bugünkü yöneticisi olarak görüyorum ve bu kavramla hareket ediyorum. Dolayısıyla depremle yapılan bu mücadele hem geçmişten gelen bu mirasın korunması hem de bugünün yaşayanlarının, insanların yaşamının korunması anlamında bu tehditle mücadele ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul ve deprem açıklaması!

“ŞEFFAFLIK, BİZİM DEMOKRATLIĞIMIZIN EN KIYMETLİ GÖSTERGESİ”

İstanbul için diğer bir tehdit unsurunun ise Kanal İstanbul projesi olduğunu belirten İmamoğlu, “Hem yaşamsal hem çevresel ve de aynı zamanda bence geleceğini, su politikaları açısından her konuda çok ciddi tehdit eden, merkezi hükümetin projesi olan Kanal İstanbul’la mücadele ediyoruz. Buna, bütün bilimsel verilerin ışığında karşıyız. Umut ediyorum ki, bunun yapılmasına engel olacağız. Şu ana kadar bir durağan süreç oluşturulmasında, bizim toplumu bilgilendirmemizin de etkin olduğunu görüyorum. İstanbul, artık her an, her gün şeffaf bilgileri aldığı bir belediyeyle yönetiliyor. Bu şeffaflık, bizim demokratlığımızın en kıymetli göstergelerinden birisidir” şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul depremi tetiklemeyecek!


Geri Dön