28 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'nun hedefindeki TOKİ Başkanı Ömer Bulut ucuz konutun formülünü açıkladı!

Ekrem İmamoğlu'nun hedefindeki TOKİ Başkanı Ömer Bulut ucuz konutun formülünü açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önce iftira atıp sonra canlı yayına bağlanmasını istemediği TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İstanbul için çözüm önerilerini açıkladı. İşte o öneriler...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Sözcü TV'de katıldığı bir canlı yayın programında  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut ve projeleri eleştirmişti. Ömer Bulut yanıt hakkını kullanmak için yayına katılmak isteyince gerilmiş hatta programın moderatörünü azarlamıştı. Yaşanan skandal sosyal medyada da büyük tepki çekmişti.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'ın sorularını cevapladı.

İstanbul için yeni çözüm önerileri olduğunu kaydeden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Konut fiyatlarını düşürmenin yolu arsa üretmek... Kanal İstanbul havzası başta olacak şekilde, Silivri ve Çatalca'ya uzanan alanların konut üretimine açılması lazım" diye konuştu.

İşte Yavuz Donat'ın konuyla ilgili o yazısı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu... Sözcü TV'de çıktığı canlı yayında "TOKİ Başkanı Ömer Bulut yanıt hakkını kullanmak istiyor" sözünü duyunca kısa süreli bir öfke krizi yaşadı. 

Acaba TOKİ Başkanı Ömer Bulut canlı yayına bağlansaydı ne diyecekti? Milyonlarca depremzede ve kentsel dönüşüm bekleyen vatandaşlar adına merak edilen tüm soruları sordum. 2024 yılının ilk yazısını TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a ayırdım.


İNSANLIK DERSİ

Deprem olunca... Sosyal konut almak için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na başvurmuş olanların bir bölümü... İdarenin kapısını çalmış:
- Önceliği deprem bölgesine verin... Bizim konutumuz biraz gecikse de olur.
Ve... Öncelik deprem bölgesine verilmiş.
Fakat... Depremin yaraları sarılmaya başlanınca... Sosyal konut projelerinde yine vites yükseltilmiş... İnşaatlar, bu mevsimde bile tam gaz devam ediyor.

Ekrem İmamoğlu nun hedefindeki TOKİ Başkanı Ömer Bulut ucuz konutun formülünü açıkladı!

DEVLET REFLEKSİ

Dosyalar... Projeler... Yapılanlar... Yapılmakta olanlar... Toplu Konut İdaresi Başkanı Başkanı Ömer Bulut anlattı... Dinledik.
Bir cümlesinin altını kırmızı kalemle çizdik... Paylaşmalıyız:
"Depremden hemen sonra, bir ay bile geçmeden, kalıcı konutlarla ilgili, bazı ihaleleri yaptık."

***

VASIFSIZ ORMANLAR

İstanbul'da... Ve de Türkiye'nin her yerinde... Konut fiyatlarının aşağı çekilmesi için arsa maliyetlerinin azalması gerekiyor.
Ve... Gördük ki... Bu konu üzerinde yoğun çalışmalar var.
Yazımıza nokta koyarken... Yeni yılınızı kutlarken... Fazla ayrıntıya girmeden... Önümüzdeki günlerde gündeme gelecek bir çözüm yolundan söz edeceğiz.
Öneri... Çözüm yolu... Arsa maliyetlerinin aşağı çekilmesi ve konut fiyatlarının gerilemesi için... TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un söylemiyle:
"Arsa üretimi için orman vasfını yitirmiş bölgelerin de yapılaşmaya açılması lazım."

***

KAMPANYALAR

Okuyucumuz soruyor... Ülke genelinde 50 bin konut kampanyası vardı... Ne oldu?

Soruyu... TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a ilettik... Dedi ki:

Evet... 50 bin konut kampanyası vardı... Neredeyse konutların tamamı teslim edildi.

Sonra... Bir kampanyamız daha var... 100 bin konut... Arsa üretiminde zorlandığımız birkaç bölge dışında, inşaatların hepsi başladı... Teslim edilenler de var.
Ayrıca... Tüm bunların dışında... Ülke genelinde 250 bin sosyal konutun 61 bin tanesini ihale etmiş durumdayız.

***

UCUZ KONUT FORMÜLÜ

Konut fiyatları pahalı... Özellikle de mega kent İstanbul'da... "Ne yapıp, edip ucuzlatılmalı... Devlet buna bir çözüm bulmalı."
İstanbul... Sabah-akşam uzmanlar, megakentin risk altında olduğunu söyleyip duruyor... "Devlet İstanbul'da daha fazla konut yapmalı."
Biz bunları söyleyince... Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, "İyi de nasıl olacak bu iş?" diyerek söze başladı:

İstanbul'da arsa üretmek gerekiyor. Megakentin nüfusunun azaltılması söz konusu olamaz. Ve şu da bir gerçek... İstanbul çok pahalı bir şehir. Vatandaşların yanında yer alan ve sorunları çözen bir anlayıştayız.
Mutlaka ama mutlaka yeni çözüm önerileri ortaya koyacağız.
Konut fiyatlarını düşürmenin yolu da arsa üretmek... Kanal İstanbul havzası başta olmak üzere, Silivri ve Çatalca'ya uzanan alanların konut üretimine açılması lazım.
İstanbul, Trakya'ya doğru büyür.

İstanbul'da TOKİ mi başarılı KİPTAŞ mı? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Konut kiralamalarında yeni dönem resmen başladı!

Bunları yapanlar 2025'e daha borçsuz girecek!

Kral Selman'a Koç Holding önerileri! 


Geri Dön