21 / 05 / 2024

El Cezire Türk, spor kanalı kuracak!

El Cezire Türk, spor kanalı kuracak!

Katarlı El Cezire ve Intercity'nin patronu Vural Ak'ın kurduğu El Cezire Türk, Cine 5'e 40.5 milyon dolar vererek ilk teklifini ikiye katladı. El Cezire, haber televizyonunun dışında spor kanalı da kuracak



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 40 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Cine 5 TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün tek talibi El Cezire Türk Yayıncılık Hizmetleri A.şž, teklifini 40 milyon 500 bin dolara yükseltti. Intercity CEO'su Vural Ak'ın yüzde 75 yerel ortak olduğu El Cezire Türk, geçtiğimiz pazartesi günü yapılan ihalede 21 milyon dolarlık teklif vermişti. El Cezire yetkilileri, dün bu rakamı ilk önce 30 milyon dolara çıkarttı. Ancak TMSF Satış Komisyonu'nun 'teklifi biraz daha yükseltin' tavsiyesini dikkate alarak, rakamı 35 milyon dolara çıkartan yetkililer, toplamda altı kez artırım yaparak 40 milyon 500 bin dolara çıktılar.

YAYIN HAZİRANDA
Dün düzenlenen basın toplantısında El Cezire Türk'ün 4 şžubat 2011 itibarıyla resmi olarak açıldığını söyleyen Intercity CEO'su ve El Cezire Türk'ün yüzde 75 ortağı Vural Ak, yayına başlamak için bazı altyapı eksiklerinin olduğunu belirtti. 40 ülkede 70'den fazla bürosuyla yayın yapmakta olan El Cezire'nin Türkiye'de karasal yayın haklarına sahip bir kanalı satın almak istediği için Cine 5 TV'de ısrar ettiklerini anlattı. İhaleyle ilgili nihai kararın iki ila dört ay içinde netleşmesini beklediklerini dile getiren Ak, önümüzdeki haziran- ağustos döneminde ise yayına başlamayı planladıklarını söyledi.

600 KİşžİYE İşž VERECEK
Yaz aylarında Türkiye'deki izleyicileriyle Türkçe olarak buluşacak olan El Cezire Türk, 600 kişiye istihdam sağlayacak. Ekiplerini 'modern iş hakları' nı sağlayarak oluşturacaklarını söyleyen Vural Ak, bu konudaki görüşmelere başladıklarını bildirdi. İşe alımla, 300+300 olmak üzere kademeli bir şekilde gerçekleşecek.

SPOR KANALI YOLDA
Haber yayınına başladıktan bir süre sonra ayrı bir spor kanalını da faaliyete geçireceklerini müjdeleyen Vural Ak, bu konuya önem verdiklerini belirtti. Kanalın 2010 Dünya Kupası'nda üç boyutlu futbol maçlarını yayınladıklarını hatırlatan Ak, Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek 2022 Dünya Kupası'nda da spor kanalının öneminin artacağına vurgu yaptı.
Sabah/ELİF AKIN


Geri Dön