Kent Haberleri

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış beİç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların bir miktar azaldığını ifade eden Tekin, bu hafta ortasından itibaren ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyledi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece, İç Anadolu ve Doğu kesimlerinde ise 2 ila 10 derece üzerinde seyrettiğini belirtti. İç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların bir miktar azaldığını ifade eden Tekin, bu hafta ortasından itibaren ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyledi.

Özellikle bu hafta boyunca ülkenin batı ve güney kesimlerinde El Nino'nun etkisiyle sıcaklıkların yer yer mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde sıcaklıklar, güney ve batı kesimlere nazaran biraz daha düşük olacak ancak hala mevsim normallerinde seyredecektir. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşayan vatandaşlardan yüksek sıcaklıklara karşı tedbirli olmaları istenmektedir.

Hava tahmin uzmanı Tekin, üç büyük kent olan İstanbul, Ankara ve İzmir'de bu hafta yağış beklemediklerini belirtti. Başkent Ankara'da önümüzdeki hafta sonuna kadar hava sıcaklığının 31 ila 35 derece arasında seyredeceğini söylerken, İstanbul'da ise yarın 31 derece, cuma günü ise 35 dereceye kadar yükseleceğini ifade etti. İzmir'de ise hava sıcaklığının hafta sonuna doğru 40 derecelere yaklaşacağını ve önümüzdeki 3 gün boyunca kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarların eseceğini belirtti. Ayrıca, Antalya'da hava sıcaklığının 40 dereceyi, nem oranının ise yüzde 60'ları bulacağını söyledi.

Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde deniz suyu sıcaklığının artacağına dikkat çeken Tekin, Ege'de deniz suyu sıcaklığının 26-27 derece, Akdeniz'de ise 30 derecelere yaklaşacağını ifade etti. Uzun vadeli tahminlere göre önümüzdeki ay da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor. El Nino'nun etkisinin Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde hissedildiğini ve deniz suyu sıcaklığının ortalamanın 2-3 derece üzerinde seyretmesinin ülkeleri etkilediğini belirten Tekin, bu durumun sıcak hava dalgası şeklinde ülkede hissedildiğini ifade etti. Geçtiğimiz hafta ciddi sıcaklık kayıtlarının ölçüldüğünü ve bu hafta da batı ve güney kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredeceğini belirtti.

Asgari ücretlinin hayalleri suya düştü: Daha cebe girmeden 48,5 dolar eridi!
İş Bankası'ndan son dakika müjdesi! 1.000 USD'ye kadar Hediye Kart verilecek!
Emekli maaşında seyyanen zam düğümü: 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak mı? Kamu-Sen'den emekliye seyyanen zam talebi!