28 / 04 / 2024

El Yapımı Kuvars İznik Yer çinisi, halıların yerini alıyor!

El Yapımı Kuvars İznik Yer çinisi, halıların yerini alıyor!

Anikya 'nın geliştirdiği ‘El Yapımı Kuvars İznik Yer çinisi ', zengin renkleri ve geleneksel desenleriyle, artık halıların yerini alıyor. İç mimarlar, İznik çinisini yerde de kullanmayı çok seviyor. Halı yerine, mekanların zeminlerine ‘İznik çinisi ' dö



Anikya İznik çini, uzun zamandır yaptığı AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği, ‘El Yapımı Kuvars İznik Yer çinisi ' ile Türk çini sanatına yepyeni bir sayfa daha açtı.

çizilmelere dayanıklı sert sırı ve özel geliştirilmiş altyapısı ile, tarih boyunca duvarlarda kullanılan İznik çinileri, artık Anikya 'nın el yapımı kuvars İznik yer çinisi ile mekanların zeminlerinde de kullanılıyor.

Yerden duvara desen ve renk bütünlüğü sağlayan Anikya İznik Yer çinisi ile, İznik çinilerinin klasik desenleri ve turkuvaz, lacivert, kırmızı gibi birçok İznik çinisi renkleri artık yerleri de süslüyor.

İç mimarlar; pano, bordür ve ulanabilen desenlerden oluşan Anikya İznik Yer çinisi koleksiyonunun yanı sıra, hayallerinden geçen zemin tasarımlarını da, Anikya 'nın konusunda uzman çini tasarımcılarıyla birlikte çalışarak hayata geçirebiliyor. Elle dekorlanan İznik yer çinilerinde, istenirse kurumların logoları da çalışılabiliyor.

Anikya İznik Yer çinisi ile mekanlara tarihsel bir değer katarken, çinilerin ışıltısı mekanı daha büyük, daha zengin ve canlı gösteriyor. % 80 kuvars ile üretilen İznik Yer çinisine çıplak ayakla bastığınızda negatif elektriğinizi alıyor ve İznik çinileri rahatlamanızı sağlıyor.

Anikya 'nın el yapımı kuvars İznik çinileri, otel lobilerinde, hamamlarda, SPA 'larda, restoran ve barlarda, mağazalarda, bina ve özel konutların girişlerinde, salonlarda, banyo ve mutfaklarda, teraslarda, bahçelerde ve akla gelebilecek birçok alanda kullanılabiliyor.

17. yüzyılda bilgi ve belge bırakmadan yok olan İznik çini sanatını, geleneksel yöntemlerle tamamen elde üreten Anikya İznik çini, tarih boyunca duvarlarda kullanılan İznik çinisine bu çağda yeni kullanım alanları açmanın haklı gururunu taşıyor.

Anikya, İznik çini sanatını yeni kullanım alanları açarak yaşatıyor

Anikya İznik çini, mimari için ürettiği İznik çinisi duvar ve yer karoları ve restorasyon çalışmalarının yanı sıra, müzelerde örnekleri sergilenen bin yıllık Türk çini Sanatı 'nı işlevsel ürünlere dönüştürerek güncel yaşamın içine taşıyor. çinili kol düğmesinden, çinili kartvizitliğe, şekerlikten, çini tablolara kadar 2500 'ü aşkın ürünle, İznik çinilerinin kurumsal hediye olarak tercih edilmesinde ve modern dekorasyonda kullanılmasında öncülük ediyor.

“Türk çini sanatını yaşatmak ve yaşamak için … ”

İki çini sevdalısı ve Anikya İznik çini 'nin ortakları Nejla Anıl ve Sevinç Öztürk;
  “Türk çini Sanatını yaşatmak ve yaşamak için … ” sloganı ile çini sanatımızın dünyada hak ettiği yeri yeniden alması için çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.


Geri Dön