Kent Haberleri

Elazığ Doğukent'te 700'ün üzerinde konteyner kuruldu!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası bölgede depremzedelerin geçici barınması için 4 bin 790 konteynerin kurulacağı 5 alanda çalışmalar aralıksız devam ediyor...

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından mağduriyetlerin giderilmesi için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Elazığ'da, Mustafa Paşa, Sürsürü ve Abdullah Paşa mahalleleri ile Sivrice ilçesinde hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, hasarlı binaların yıkımı, enkaz kaldırma ve altyapı faaliyetleri hummalı şekilde devam ediyor.

İş makineleriyle ağır hasarlı binaların yıkımı gerçekleştirilirken, bölgede can ve mal kaybı oluşmaması için güvenlik güçleri yoğun önlem alıyor. Yıkım öncesi kontrollü şekilde binalara girişlerine izin verilen aileler, evlerindeki eşyalarını taşıyorlar.

Başta Türk Kızılay ve AFAD olmak üzere ilgili kuruluşlar, depremzedelerin normal yaşamlarına dönebilmeleri için bölgede çalışma yapıyor.

Doğukent'te 700'ün üzerinde konteyner kuruldu

Depremzedelerin kalıcı konutlar inşa edilene kadar geçici barınmalarını sağlamak için Elazığ'ın Aşağı Demirtaş, Kırklar, Doğukent, Hankendi mahalleleri ile Sivrice ilçesinin Gölbaşı mevkisinde 4 bin 790 konteynerin yer alacağı konteyner kent kuruluyor.

Doğukent Mahallesi'nde 900 konteynerin yer alacağı alanda yaklaşık 300 kişinin katılımıyla aralıksız süren çalışmalarda, 10 günde 700'ü aşkın konteynerin kurulumu tamamlandı.

Elazığ'da konteyner kentler ve kentsel dönüşümle depremin yaraları sarılıyor!