27 / 04 / 2024

Elazığ İl Özel İdaresi 2015 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi!

Elazığ İl Özel İdaresi 2015 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi!

Elazığ İl Genel Meclisi, 2016 Mart ayı olağan toplantısının son gündeminde “Elazığ İl Özel İdaresi 2015 Yılı Faaliyet Raporu” değerlendirildi ve kabul edildi.



Elazığ İl Özel İdaresi 2015 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Elazığ İl Genel Meclisi, 2016 Mart ayı olağan toplantısının son gündeminde “Elazığ İl Özel İdaresi 2015 Yılı Faaliyet Raporu”nu değerlendirdi.


İl Genel Meclisi'nin mart ayı olağan toplantılarının açılış oturumunda bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı M. Baki Ölçücü, Elazığ İl Özel İdaresi'nin 2015 yılında yaptığı yatırımların Faaliyet Raporu ile meclis üyelerinin bilgisine sunulacağını söyledi.


Bilginoğlu sunum yaptı

Elazığ İl Özel İdaresi 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nun sunumu İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu tarafından yapıldı. Bilginoğlu, konuşmasında şöyle dedi: “Huzurunuzda kurumumuzun 2015 yılı faaliyetlerini açıklamak üzere bulunuyorum. Faaliyet raporumuz kitap olarak da basılarak sizlere dağıtılmıştı. Burada da bu çalışmaların bir özetini sizlere sunum olarak yapacağım.


İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimizin 2015 yılı içerisinde kullandığı bütçesi ve bu bütçe ile köylerimizde yapılan altyapı ve üst yapı faaliyetleri ile içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarında Stratejik Plan çerçevesinde performansımızı yüzde 100’ün üzerine çıkararak etkili ve verimli bir çalışma yapmış durumdayız.Bu çalışmalarımızın yanı sıra ayrıca İl Özel İdaremiz tarafından yürüttüğümüz büyük projeler hakkında sizlere kısa bilgiler vermek istiyorum.


AB hibe proje kapsamındaki tamamı hibe proje olan ve 35 milyon TL’lik 2. İŞGEM projesi çalışmaları kapsamında 2016 yılı Mayıs ayı itibari ile işe başlatılacaktır.


İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi yeni hizmet binamız 2015 yılı Kasım ayı içerisinde hizmete açılmış durumdadır. Yeni binamız bütün hizmet birimleri ile Elazığ’a kazandırılmış çok önemli bir bina olmuştur.


Yeni projeler var

Elazığ Hükümet Konağı, Arıcak Hükümet Konağı, Sivrice Hükümet Konağı, Baskil Hükümet Konağı, Sivrice Arıtma Tesisine Güneş Enerji Sistemi Kurulması, Sivrice İlçesi ve Hazar Gölü Çevresi Hali Hazır Ve İmar Planı Hazırlanması, Merkez İlçemizin 129 Köyünde Çöp Toplama Projesi, Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulması, Köylerimizde Mobese Sistemi Kurulması İşi, Harput Okuma Evi, 2 Adet Harput Evi, Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı, Harput Kale Kazı Çalışmaları, Arıcak İlçesi Kapalı Spor Salonu Tadilatı, Keban Kapalı Spor Salonu Tadilatı, Ağın İlçesi Badem Adası, Sivrice Hazar Gölü Çevresi Mesire Alanı Düzenlemesi gibi büyük projelere imza atarak başarılı bir yıl geçirmenin sevincini yaşamaktayız.


Bu projelerin gerçekleştirilmesinde başta Sayın Valimize, sayın milletvekillerimize, Sayın İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis üyelerimize saygı ve şükranlarımı arz ediyor, gayret ve çalışmalarından dolayı İl Özel İdaremizin çalışanlarına da teşekkür ediyorum. 2015 yılı Faaliyet Raporumuzu takdirlerinize arz ediyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”


Bilginoğlu’nun konuşmasının ardından Elazığ İl Özel İdaresi 2015 Yılı Faaliyet Raporu İl Genel Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.



Fırat Gazetesi


Geri Dön