01 / 05 / 2024

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde asfaltlama çalışması başladı!

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde asfaltlama çalışması başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktisadi teşekküllerinden biri olan İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSFALT) Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan 520 metre uzunluğundaki Karamağara Köprüsü'nün mastik asfalt uygulamasını gerçekleştiriyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktisadi teşekküllerinden biri olan İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSFALT) Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan 520 metre uzunluğundaki Karamağara Köprüsü'nün mastik asfalt uygulamasını gerçekleştiriyor. İSFALT'tan yapılan yazılı açıklamaya göre,  Türkiye 'nin 4. büyük çelik asma köprüsü olan Karamağara, bölgenin 40 yıllık ulaşım problemini bitirmiş olacak. Yüksek sıcaklıkta üretilen ve daha sonra kalıplarda soğutularak bölgeye taşınan malzemenin bu taşımalı uygulaması, Türkiye'de olduğu gibi dünyada da ilk olma niteliği taşıyor. Mastik asfalt çalışmasının bu hafta sonu tamamlanması planlanıyor. Şirket daha önce de özel yöntemlerle ürettiği asfaltı Adıyaman'a taşıyarak bölgedeki Nissibi Köprüsü'ne uygulamıştı. Türkiye'nin 4. büyük çelik asma köprüsü olan Karamağara, Elazığ bölgesi ile olan ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmış olacak.


Mastik asfalt, İstanbul'dan kalıplar halinde götürülüyor

İstanbul'dan 1 tonluk kalıplar halinde bölgeye taşınan mastik asfalt, özel makinelerde dönüştürülerek Karamağara Köprüsü'ne uygulanıyor. Yüksek sıcaklıkta üretilen ve daha sonra kalıplarda soğutularak bölgeye taşınan bu uygulama, Türkiye'de olduğu gibi dünyada da ilk durumda. İSFALT, daha önce de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'nün mastik asfaltını gerçekleştirmişti. Ayrıca Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü sınırları içerisindeki İstanbul-Kocaeli ile Kınalı-Edirne arasındaki beton viyadüklerden 10 adedinin mastik asfaltı da İSFALT tarafından yapılmıştı. Karamağara Köprüsü, Nissibi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye'nin 4. büyük çelik asma köprüsü durumunda.


Radikal


Geri Dön