Kent Haberleri

Elazığ Sivrice'deki deprem konutları bir ay içinde teslim edilecek!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde inşa edilen göl manzaralı konutların bir ay içinde hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan 23 bin 9 konuttan 19 bin 850'sinin inşa işlemleri tamamlanan 18 bin 289 konut mülk sahiplerine teslim edildi

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde inşa edilen göl manzaralı konutların bir ay içinde hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan 23 bin 9 konuttan 19 bin 850'sinin inşa işlemleri tamamlanan 18 bin 289 konut mülk sahiplerine teslim edildi.

Elazığ depremin merkez üssü olan Sivrice'de de hasar alan eski ve depreme dayanıksız yapıların yerine kentsel dönüşüm kapsamında 1. etap olarak 305 konut, 86 ticari ünite ve 2 caminin inşaatı tamamlandı.

Göl manzaralı 2 ve 3 katlı 305 konutun, bir ay içinde çekilmesi planlanan kura ile mülk sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

"35 bin metrekarelik alan kentsel dönüşüme tabi tutuldu"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, devletin ilçede depremzedelerin yaralarını sarmak için 35 bin metrekarelik alanı kentsel dönüşüme tabi tuttuğunu açıkladı.

Bu doğrulruda TOKİ tarafından 1. etap konutların tamamlandığını, çevre düzenlemesi de yapılarak kura ile mülk sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Gündoğan, "Bulunduğumuz 1 etap 305 konut, 86 ticarethane, 2 cami, otoparkları ve alt yapısıyla tamamlandı. İlçemizin turizm özelliklerine ve tatil beldesine yakışır, ilçe mimarisine uygun konutlar oldu. Aydınlatmaların ilçeye kazandırdığı görsellik de bir başka güzel. Kuralar çekildiğinde ilçe sakinlerimiz daha sağlıklı, güvenli, depreme dayanıklı konutlarında oturmaya başlayacak" diye açıkladı.

"Takdire şayan bir proje"

Gündoğan, Sivrice halkının konutları gördükten sonra 2. etap konutların da yapılmasını sabırsızlıkla beklediğini aktararak, "Sadece yeni yapılan konutlar için dahi olsa bu güzel beldeyi insanlarımız gelip ziyaret ediyorlar. Peyzaj tamamlanıp, çarşı faaliyete geçtikten sonra çok daha güzel bir ilçe ile insanları karşılayacağız. Doğuda örneği bulunmayan bir ilçe konumuna gelecek" diye konuştu.

Depremden sonra devletin burada ciddi bir kaynak ayırıp yaptığı konut projesini "takdire şayan" diye nitelendiren Gündoğan, Sivrice halkı adına emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Turgay Gündoğan, konutları mülk sahibi dışında başka illerden ziyaretçilerin de görmeye geldiğini ifade ederek, konutların modern görünümü ve manzarası ile hayranlık uyandırdığını aktardı.

Malatya'daki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Elazığ Sivrice'de 305 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!