01 / 05 / 2024

Elazığ Yeşilyurt Camisi 8 ayda tamamlandı!

Elazığ Yeşilyurt Camisi 8 ayda tamamlandı!

Yeşilyurt mezrasında 8 ayda tamamlanan cami hizmete açıldı. Elazığ -Diyarbakır karayolu 10. kilometresinde bulunan Yeşilyurt Camisi'nin Türkiye’nin en kısa sürede tamamlanan camisi olma özeliği taşıdığı belirtildi...




Elazığ merkeze bağlı Yeşilyurt mezrasında 8 ayda tamamlanan cami hizmete açıldı.


Elazığ -Diyarbakır karayolu 10. kilometresinde bulunan Yeşilyurt Camisi'nin Türkiye’nin en kısa sürede tamamlanan camisi olma özeliği taşıdığı belirtildi. Yeşilyurt Camii Yaptırma Derneği Başkanı Nidai Bilgin, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Müdürlüğü'nden emekli olduktan sonra Yeşilyurt mezrasında yazlık aldığını ve burada yaşadığını söyledi. Mezrada cami olmadığı için vatandaşların namazlarını evlerinde veya açık alanlarda kılmak durumunda kaldıklarını ifade eden Bilgin, “Mezra halkı özellikle Ramazan ayında ve cuma namazlarında camiye gitme konusunda büyük zorluklar yaşıyordu. Bu durum karşısında mezraya cami yaptırmak istedik. Yaklaşık 12 yıl önce Emine Adak isimli emekli bir öğretmenin buradaki arazisini müftülüğe bağışladığını öğrendik. Daha sonra İl Müftülüğü'ne giderek durumu anlattık. Müftü bizzat gelip bölgede cami olmadığını yerinde tespit etikten sonra buraya cami yapılmasını onayladı. Daha sonra bir dernek kurarak cami çalışmalarına başladık. Allah lütfetti eşin dostun yardımıyla 4 ay içerisinde alt katı bitirdik. Kuran kursu ve taziye evi olmak üzere, 4 ay içerisinde de üst katı bitirdik ve ibadete açtık. Güzel bir cami oldu. Camiyi çok erken sürede bitirdiğimiz için eski valimiz Muammer Erol bana plaket verdi" dedi.


Bir süre fahri imamlığını yaptığı camiye kadrolu imam atandığını da belirten Bilgin, “Şimdi yöre halkı namaz için bu camiye geliyor. Yol üstünde olduğu için çok sayıda vatandaş da ibadetini burada yapıyor ve ihtiyaçlarını gideriyorlar. Allah’a hamd olsun güzel bir hizmet oldu. Biz de memnun oluyoruz” şeklinde konuştu.



Malatya Gerçek


Geri Dön