28 / 04 / 2024

Elazığ’da 5 bin aile için konteyner kent kuruluyor!

Elazığ’da 5 bin aile için konteyner kent kuruluyor!

Elazığ’daki depremin ardından Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar, Türk Kızılay, AFAD ve UMKE, kamu kurumları ve diğer yardım kuruluşlar tarafından ilk etapta 5 bin ailenin geçici barınması için konteyner kent kuruluyor.



Elazığ’da meydana gelen depremden sonra vatandaşların geçici barınmalarını sağlamak için konteyner kent kurma çalışmaları kar yağmasına rağmen devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; merkezi Sivrice olan 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar, Türk Kızılay, AFAD ve UMKE, kamu kurumları ve diğer yardım kuruluşları tarafından depremzedeler için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kentte dünden bu yana etkisini sürdüren kar ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor.

Aşağı Demirtaş, Kırklar, Doğukent ve Hankendi mahallelerinin yanı sıra Sivrice ilçesinin Gölbaşı mevkisinde ilk olarak 5 bin ailenin geçici barınmasını sağlayacak konteyner kentlerin kurulacağı alanlarda ekipler tarafından kar yağışına rağmen çalışmalar sürüyor.

Kar yağışından olumsuz etkilenen, konteyner kent kurulmasını bekleyen depremzedeler hayatlarının bir an önce normale dönmesini talep ediyor.

Elazığ'da konteyner kentler kuruluyor!

Elazığ’da konteyner kent için yoğun mesai!

Elazığ konteyner kentte bin konteyner kurulacak!


Geri Dön