27 / 04 / 2024

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.



6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden etkilenen bölgenin ayağa kaldırılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetiminde  TOKİ  güvencesiyle hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm Projesi" için çok sayıda talep alındı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu kapsamda Elazığ'da proje için 2 bin 851'i konut, 310'u ticari yapı olacak şekilde toplamda 3 bin 161 başvuru yapıldı. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu başvuruların tamamı onaylandı; hak sahiplerinden 55'i, geçici müteahhitlik belgelerini aldı. Ayrıca hak sahibi 5 kişi devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle konutunu yapmaya başladı.


DEVLETİMİZ GEREKEN HER ŞEYİ YAPTI


Şehirde proje kapsamında ilk temeli Palu ilçesinin Numune Mahallesi'nde atan Halit Yetiş, Anadolu Ajansı muhabirine, depremde hasar gören evinin yerine yenisini inşa etmeye başladığını dile getirdi.

Halit Yetiş, "Bu mahallede doğup büyüdük. Hükümetimiz çok büyük imkan sağladı bize. Konutumuz 150 metrekare, inşaatımız hızla sürüyor. İnşallah en kısa zamanda konutumuza geçeceğiz. Devletimiz gereken her şeyi yaptı. Bize bu imkanı sunan herkesten Allah razı olsun." dedi.

Bu projeden çok memnun olduklarını, Palu'da yerinde dönüşümden yararlanmak isteyen çok kişi olduğuna değinen Halit Yetiş, projenin kendilerine büyük katkı sunduğunu kaydetti. Halit Yetiş, "Projeden yararlanmak isteyenler sıraya girmişler. İnşallah onlar da en kısa zamanda konutlarını yapacaklar." dedi.

Elazığ da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Proje ile konutunu inşa etmek için çalışmalara başlayan Kudret Nejat Gülyüz de 122 metrekare alanda 3 oda 1 salon tek katlı bir ev yapacağını kaydederek kendilerine bu desteği sağlayanlara teşekkür etti.

PROJEYE İLGİ YOĞUN

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, proje doğrultusunda kent merkezi ve kırsalda inşaata başlandığını dile getirdi.

Fatih Önalan, şöyle konuştu: "Belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlar doğup büyüdüğü bölgelerden çok da fazla uzaklaşmak istemiyor. Bu sebeple Bakanlığımız Cumhurbaşkanlığımız himayesinde 'Yerinde Dönüşüm Projesi'ni başlattı. Bu projeye büyük ilgi var. Şehrimizde şu an itibarıyla 3 bin 161 başvuru oldu. Söz konusu başvuruların 2 bin 134'ü merkezde 1027'si ise kırsalda yapıldı." 

Yapılan evlerin bütün aşamalarıyla yakından ilgilendiklerini kaydeden Fatih Önalan, proje ile vatandaşlara 750 bin lira hibe, 750 bin TL de 2 sene geri ödemesiz toplamda 10 yıl faizsiz kredi desteği sunduklarını söyledi.

Fatih Önalan, vatandaşlara ayrıca zemin etüdü ve diğer proje masrafları için de 40 bin TL ödeme yaptıklarını, gerek rezerv alanda gerekse de bu proje ile yapacakları konutlarla vatandaşların konut ihtiyacını gidereceklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremin izlerini sileceklerini kaydeden Önalan, hak sahibi vatandaşları huzurlu ve güvenli evlerine kavuşturmayı planladıklarını dile getirdi.

Fatih Önalan, Bakanlığın sunmuş olduğu projelerin dışında vatandaşların da istediği projeyi hazırlayabildiğine değinerek, "Müdürlüğümüze söz konusu bu projeyle kendi konutunu yapmak isteyen 55 geçici müteahhit başvurusu var. 5 inşaatımızın ruhsat onayı yapıldı ve inşaat çalışmaları da başladı. İlk temel atılması da Palu'da yapıldı. Yoğun bir talep var. Kısa zamanda söz konusu bu talepleri karşılayacağız. Başvuru yapan vatandaşlarımızı müdürlüğümüze davet ediyorum. Kısa zamanda bu konutları yaparak teslim edelim." dedi.

 

Milli Emlak'tan Yalova'da yüzde 20 indirimle 4 kat imarlı arsa!

TOKİ'den 9 bin 703 taksitle 3+1 konut fırsatı! Başvurular 11 Aralık'ta başlıyor!

Bulancak Belediyesi'nden satılık dükkan!


Geri Dön