27 / 04 / 2024

Elazığ’daki deprem konutları teslim ediliyor!

Elazığ’daki deprem konutları teslim ediliyor!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından inşa edilen konutlar sahiplerine teslim edildi.



Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından depreme dayanıklı 21 bin konut ve 479 iş yeri hayata geçirilerek vatandaşlara teslim edildi. 

Sabah'tan Ertuğrul Özdemir'in haberine göre son olarak merkeze bağlı Cip Köyü'nde inşaat çalışmaları tamamlanmın 2. etap konutlar da hak sahiplerine teslim edildi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Cip Köyü Muhtarı Selçuk Özel, meydana gelen deprem sebebiyle ağır hasarlı binaların oluştuğunu dile getirerek, "Devletimiz hızlı bir biçimde toplu konutları inşa etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle teşekkür ediyoruz. Bakanlarımız aylarca Elazığ'daki sorunları dinlemek için burada kaldı" diye konuştu.

Elazığ’daki deprem konutları teslim ediliyor!

ELAZIĞ'DA AĞIR HASARLI BİNALARIN YÜZDE 65'İ YIKILDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde belirtilen depremlerin etkilediği Elazığ'da Valilik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile ilgili kurumların koordinasyonunda yürütülen yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Paylaşılan detaylara göre asrın felaketi şeklinde nitelendirilen söz konusu depremlerden sonra boşaltılmış olan ağır hasarlı yapıların yıkımı için tedbir amacıyla çevresindeki yapılarda yaşayanlar da tahliye ediliyor, daha sonra uzman ise ekiplerin gözetimi ve güvenlik önlemleriyle iş makineleri çalışmalar gerçekleştiriyor.

10 BİN 694 AĞIR HASARLI BİNADAN 6 BİN 800 TANESİ YIKILDI

Paylaşılan bilgiye göre  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada toplamda 10 bin 694 binadan 6 bin 800'ünü yıkıp enkazlarını da kaldırdıklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bunun da şehir genelindeki yıkımların yaklaşık olarak yüzde 65'lik kısmına tekabül ettiğini ile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, "Şehir merkezinde de söz konusu bu rakam yaklaşık olarak yüzde 72'lerde. İnşallah kısa zamanda bütün yıkımları gerçekleştirip enkazlarını da ortadan kaldıracağız. Depremin bırakmış olduğu bütün izleri kentimizden silmeye çalışacağız." demişti.

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Dirençli binalar artık tercih değil zorunluluk! Marmara depreminde sanayinin çarkları durabilir! 

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Paranızı geri alabilirsiniz!


Geri Dön