02 / 05 / 2024

Elazığ'daki depremzedeler evlerine kavuştu!

Elazığ'daki depremzedeler evlerine kavuştu!

Elazığ, 8 Mart'ta depremle sarsılmış, 42 kişinin hayatını kaybettiği afette, yüzlerce aile evsiz kalmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan, bölgeyi ziyaretinde depremzedelere ev sözü vermişti. 8 ay sonra Elazığlılar konutlarına kavuştu



Başbakan Tayyip Erdoğan, bölgeyi ziyaretinde depremzedelere ev sözü vermişti. 8 ay sonra Elazığlılar konutlarına kavuştu. İnşa edilen bin 830 konuttan bin 474'ü tamamlanarak dün hak sahiplerine teslim edildi. Konutların yanı sıra bir ilkokul ve iki cami de hizmete açıldı. Anahtar teslimini bizzat Başbakan yaptı. Konuşmasında, 8 ay önce verdiği sözü hatırlatan Erdoğan, TOKİ'ye, valiliğe ve yüklenici firmaya teşekkür etti. Bir de müjde verdi: İhtiyaç sahiplerine Zorlu Holding tarafından buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın hediye edilecek.

Deprem konutlarının inşaatının nisanda başladığını ve 7 ayda tamamlandığını anlatan Başbakan Erdoğan, hukuki prosedür zamanında bitirilmiş olsa kalan az sayıdaki inşaatın tümünün de tamamlanmış olacağını belirtti. Zorlu Holding'in beyaz eşya yardımının istismar edilmemesi uyarısında da bulunan Erdoğan, 'Benim gakkoşlarım hassastır.' demeyi ihmal etmedi. Başbakan, ayrıca konutlarını alanlardan, çevreye duyarlı olmalarını istedi. Kovancılar ilçesinin 12 Eylül'deki referandumda yüzde 96 oranında 'evet' demesine atıf yaparak, 'Yemyeşil bir çevreniz olsun. Burada mutlu, huzurlu yaşayın istiyorum. İnanıyorum ki sizler nasıl ki 12 Eylül'de Kovancılar'da yüzde 96 'evet' dediyseniz, yeşile de evet mi'' diye seslendi. Erdoğan, konuşmasını, 'Allah'a emanet olun gakkoşlar.'' sözleriyle bitirdi. Kurdeleyi keserken de, 'Meyve veren ağaç taşlanır.' göndermesinde bulundu.

CHP'YE GÖNDERME: MİLLETİN ROTASINA GİREMEYEN KENDİ ROTASINI DA BULAMAZ

Başbakan, daha sonra Elazığ şehir merkezinde düzenlenen 36 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ile Önder Sav arasında yaşanan 'tüzük savaşı'na temas eden Erdoğan, anamuhalefetin yine milletin değil, kendi derdine derman aramanın peşine düştüğünü söyledi. Yerel ağızla, 'Durup durup duz gavuruyor.' deyimini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: 'Onlar döne döne aynı şeyleri söylüyor. 12 Eylül öncesinde şöyle bir başlarını  Ankara  dışına çıkardılar. 12 Eylül akşamından beri yine köşelerine çekildiler. Kendi dertlerine derman arıyorlar. çayda çıranın mumlarıyla arasanız bulamazsınız onları. Milletin dertleriyle dertlenmediklerinden, kendi dertlerinin de sonu gelmiyor. Milletin rotasına giremeyenler, kendi rotalarını bulamazlar.'

Erdoğan, muhalefetin ayrımcı ve uzaklaştırıcı bir dil kullanmasından da şikayet etti. MHP'yi işaret ederek, 'Kendi tabanının hissiyatını bile doğru anlamayanlar, kendi teşkilatının sesine kulak vermeyenler, 73 milyonu anlamakta da başarılı olamazlar.' diye konuştu.
Zaman/ERDAL şžEN    


Geri Dön