Toki

Elazığlılar TOKİ'den konut istiyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde evsizleri ev sahibi yapmak adına önemli projelere imza atıyor. Bunun en son örneği ise Bilecik'te 352 Lira taksitle konut satışa çıkarması oldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Bilecik ve örnek illerde yaptığı uygulamayı Elazığ'da da yapmasını isteyen vatandaşlar, "Aylık 400-450 TL kira ödüyoruz. Cebimizden çıkan bu para 'hava' oluyor. Ancak TOKİ Elazığ'da diğer illerde yaptığı gibi 350-400 TL gibi taksitlerle konut yapsa insanlar kirada sürünmekten kurtulacak" dediler. 


TOKİ, piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni projelerini satışa çıkardı. Bu kapsamda İstanbul Kayabaşı, Gaziantep ve Osmaniye'de düşük taksitlerle konut satışı gerçekleştiren İdare Bilecik'te de toplam 724 konutu satışa çıkardı. 


Aynı şartlarda Elazığ'da da konut yapılmasını isteyen, taksit tutarının düşük seviyede tutularak Elazığ'da yaşayan dar gelirlilerin ev sahibi yapılması yönünde isteklerini dile getiren vatandaşlar, şöyle konuştu: "Taksit tutarının üzerinde bir rakamla kirada oturuluyor. Elazığ'da kira fiyatları son dönemlerde ciddi ölçüde arttı. 


Artık normal bir daireyi 400-450 TL'nin altında kiralamak mümkün olmuyor. Bu parayı ev sahibine vermek yerine TOKİ'nin Elazığ'da yapacağı konutlara taksit olarak ödemek en mantıklısı. Başka illerde bunun örneklerini yaşıyoruz. Neden bu imkan Elazığ'da yaratılıp, dar gelirlilerin ev sahibi olması sağlanmıyor? 


TOKİ, Elazığ'da geçmişte depremzedeler için konut yaptı. Bu insanların ev sahibi olmalarını sağladı.

 

Bunun yayında maaşı asgari ücret düzeyinde olan dar gelirli vatandaşlar için konut yapılması ve taksitlerin kiraya verilen tutarın altında olması şartıyla Elazığ'da TOKİ tarafından konut yapılmasını istiyoruz. 400450 TL kira vermek yerine, bu parayı TOKİ'ye ödeyerek ev sahibi olmak gerçekten daha mantıklı diye düşünüyoruz. 


Turan