28 / 04 / 2024

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.



Elbistan Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısı ile kabul edilen 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile gelen yenilik ve değişikliklerden bahsetti.

Elbistan Belediyesi'nde yer alan habere göre; imar noktasındaki sorun ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlamaya özen gösterdiklerinden bahseden Akbaş, bu süreçte sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da görüşlerine önem verdiklerini anlattı.

Elbistan’da inşaat sektörü projelerinin artacağını söyleyen Elbistan Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, şunları söyledi: “Elbistan için önemli bir gün yaşadık. 1/1000’lik Uygulama İmar Planımızı Belediye Meclisimizde kabul ettik. Bu süreçte komisyonumuz yaklaşık 1 senedir aralıksız olarak komisyondaki değerli arkadaşlarımızla birlikte şehirdeki sivil toplum kuruluşlarından, mühendisler odasından, mimarlar odasından, çeşitli meslek odalarından ve vatandaşlardan yaklaşık 2 bin civarında dilekçe aldık. Yazılı görüş aldık. Bu görüşleri değerlendirerek Elbistan’ın imar planı noktasında ihtiyacı nedir, sorunları nedir, aksayan noktaları nedir bunları değerlendirmeye çalıştık. Vatandaşlarımızı dinledik, komisyonumuza davet ettik. Şeffaf bir şekilde Elbistan’da inşaat sektörünün önünü açmayı hedefleyen bir noktada çalışma sürdürdük. Bunun da bugün sonucunu almış bulunuyoruz. Bu konuda bize her türlü desteği veren başta Sayın Bakanımız Mahir Ünal’a teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz Bey, komisyonumuza zaman zaman katıldı. Çalıştaylar yaptık. Bu konuda da komisyonumuzun fikirlerine mümkün olduğunca riayet etti. Kendisine de teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Elbistan’ın, imar noktasında tıkandığından bahseden Akbaş, yeni imar planı çalışmalarının da şehri geleceğe hazırlama amacı taşıdığını kaydetti. Karaelbistan ve Çiçek Mahalleleri’nin imar planı kapsamına alınmasıyla beraber Elbistan’ın doğu-batı aksı üzerinde genişlemesinin amaçlandığından bahseden Akbaş, “Elbistan, uzun yıllardır imar noktasında tıkanmış; mevzi imar planlarıyla imar planımız deforme olmuş noktadaydı. Elbistan, kabuğuna sığmayan ve hızlı büyüyen bir kent. Elbistan’ı geleceğe hazırlama sorumluluğu komisyon olarak bizlerin üstünde. Bu noktada yaptığımız çalışmalar, imar plan sınırını şuan için değiştiremedi ama Büyükşehir Belediyesi, Çiçek ve Karaelbistan mahalleleri ile ilgili 1/5000’lik nazım imar planları hazırlıyor. Önümüzdeki süreçte bu planları, Elbistan planına entegre ederek şehrimizi doğu-batı aksı üzerinde uzatmayı hedeflemekteyiz. Bu da Elbistan’ın sınırını genişletecek, genişletecek ve ovadan daha sağlam zemine taşıyacak bir plan olacaktır” dedi.

Elbistan Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, kabul edilen 1/1000’lik Uygulama İmar Planı’nda göze çarpan değişiklikler hakkında şu ifadeleri kullandı: “Kent içinde değişen donatılarımız var. Küçük sanayi sitemizin alanı yetmiyordu. Çok ciddi bir artışla küçük sanayi alanımızı 438 bin metrekare artırdık. Spor tesislerimiz yaklaşık 27 bin metrekare civarında arttı. Özel eğitim alanlarımız 15-16 bin metrekare civarında arttı. Elbistan’ın rekreasyon alanı, bu planda 236 dönüm daha artırıldı. Elbistan’da tanımlı hiç otoparkımız yoktu. Bu planla birlikte yaklaşık 44 bin metrekare tanımlandı. Semt pazarı alanlarımızda eksiğimiz vardı. 6 bin metrekare pazar alanı tanımladık. Şehir merkezinde artık ticaret alanına dönüşmüş yerleşimlerimiz var. Buralar, önceki planda konut olarak tanımlıydı. Yeni planla birlikte buraları, TİCK’ya çevirdik. Çünkü mevcut kullanımları bu şekilde. Elbistan’ın prestij caddeleri tanımlandı.”

Elbistan Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, plan hakkında itirazların askı sürecine çıkacağını kaydederek “Elbistan için ne yapsak azdır. Elbistan’a yetmeyecektir. Bunu da nihayetinde Çiçek ve Karaelbistan’ı da biran önce tamamlayarak Elbistan’ı geleceğe hazırlamak fikrindeyiz. Bu azimle çalışıyoruz. Komisyon arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsi ayrı ayrı noktalarda çok büyük destekler sundu. Elbistan için hayırlı olur. Atladığımız, gözümüzden kaçan bir nokta varsa bu planın son hali değildir. Vatandaşlarımızın itiraz hakkı vardır. İtiraz sürecinde bunlar değerlendirilebilir” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön