07 / 05 / 2024

Elbistan kapalı spor salonunun ihalesi 28 Aralık'ta!

Elbistan kapalı spor salonunun ihalesi 28 Aralık'ta!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yaptığı çalışmaların ardından, Elbistan’a yapılmasına karar verilen spor salonu için düğmeye basıldı. Elbistan’a yapılacak 3 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonunun ihalesi 28 Aralık günü yapılacak.



Elbistan’a yapılacak 3 bin kişi seyirci kapasiteli kapalı spor salonunun ihalesi 28 Aralık 2015 günü yapılacak. Elbistan Şeker Fabrikası arazisinden tahsis edilen 16 dönümlük alana yapılacak olan yeni spor salonu, donanımı ve diğer salonları ile önemli bir ihtiyacı daha ortadan kaldıracak.  Orhangazi Mahallesi’nde yer alan kapalı spor salonunun çürük raporundan dolayı Mart ayında yıkılmasının ardından, yeni salon için çalışmalar hız kazanmıştı.    

         

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yaptığı çalışmaların ardından, Elbistan’a yapılmasına karar verilen spor salonu için düğmeye basıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı tarafından yapılacak ihale, 28 Aralık 2015 günü saat 14.30’da Ankara’da gerçekleştirilecek.   


Yeni spor salonu yapılacak: Elbistan’da uzun süredir Orhangazi Mahallesi’nde hizmet veren kapalı spor salonu, yerine modern ve daha kapsamlı bir tesis yapılması için yıkıldı. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından 3 bin kişilik seyirci kapasiteli dev tesisin yapım işlemleri için çalışmalar başladı. Ancak bu süreçte yıkılan salonun mevcut arsasının büyüklüğü ve konumunun yeni bina ile tam örtüşmemesi tesislerin farklı ve daha kolay ulaşabilecekleri bir bölgeye yapılmasını gündeme getirdi. Bu noktada da yeni kapalı spor salonunun Elbistan Şeker Fabrikası’na aitken Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edilen arsa üzerine yapılması fikri değerlendirmeye alındı. Değerlendirilmeye alınan bu arazi, adalet sarayı ve emniyet müdürlüğü binasının da aynı bölgede yer alacak olmasıyla birlikte Elbistan’ın nüfus yoğunluğu bakımından ilk sıralarda gelen yerleşim yeri olması, piknik ve mesire alanlarına yakınlığı, yeni tesisin ihtiyacına cevap verecek büyüklükte olması ve ulaşım kolaylığı gibi özellikleri daha ağır basınca, tesisin buraya yapılmasına karar verildi. 


Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, yeni spor salonu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, şu cümlelere yer vermişti: “Elbistan’ımıza büyük bir spor salonu yapılacak. Bölgenin belki sahip olacağı en güzel spor salonlarından birisi olacak. Bu konuya sadece Elbistan ölçeğinde bakmamak lazım. 3 bin seyirci kapasiteli, modern, birçok şehre nasip olmayacak özel bir proje olacak. Tamamlandığında da vatandaşlarımız, yeni spor salonu ile spora ve sportif etkinliklere daha fazla zaman ayıracaktır diye düşünüyorum. Yeni spor salonunun Elbistan’a yakışan bir salon olacağına inanıyorum.” 


28 Aralık 2015 günü yapılacak olan ihalenin ardından, ihale sürecinin tamamlanması ve tekliflerin değerlendirilmesinden sonra ilgili firma ile sözleşme imzalanacak ve salonun tamamlanması için 600 gün süre tanınacak.  


Elbistanın Sesi


Geri Dön