28 / 04 / 2024

Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Çelik, Elbistan’ın 100 yılını kapsayacak bir imar planına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Bize görev tevdi edilmesi durumunda hazırlayacağımız imar planı, Elbistan’ın yeni anayasası olacak” şeklinde konuştu.



AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Çelik, ilçenin gelecek bir asrını kapsayacak bir imar planına ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, “Bize görev tevdi edilmesi durumunda hazırlayacağımız imar planı, Elbistan’ın yeni anayasası olacak” ifadelerini kullandı.

AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Çelik, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde büyük yıkım yaşayan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin, kimliğine ve kültürüne sahip çıkarak dönüştürecek ve geleceğine ışık tutacak bir imar planına ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Bu kapsamda, kentin gelecek 100 yıllık projeksiyonunu göz önünde bulundurup strateji belgesi hazırladıklarına vurgu yapan Ramazan Çelik, imar planının da Elbistan’ın Anka kuşu gibi küllerinden doğmasını sağlayacağı mesajını verdi.

 Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

"KENTİN GELECEĞİNE ELBİSTAN'IN EVLATLARI KARAR VERECEK"

Çelik, bu kıymetli çalışmanın tümünün Elbistanlı teknik personellerden oluşan uzman bir ekip tarafından hayata geçirileceğini söyledi. “Bu kentin geleceğine Elbistan’ın evlatları karar verecek” sözüyle açıklamasına devam eden Çelik, “Kentimizin her bir ferdini, caddesini, sokağını ilgilendiren böylesine etraflı çalışmayı hayata geçirirken Elbistan’ın geçmişini, yaşanmışlıklarını, kültürünü velhasıl tüm dinamiklerini bir potada eritip yola çıkacağız. Elbistan’ımızın gelecek bir asrını planlarken kentin geçmişi ile geleceği arasındaki bağını koparmayacağız” değerlendirmelerinde bulundu.

Çelik, “Yüzleştiğimiz acı deneyimlerden dersler çıkararak bilimin ışığında konunun uzmanlarının titiz şeffaf bir çalışması ile beraber Elbistan’ın bir bakıma ‘anayasası’ olacak vizyonu tamamlamış olacağız. Söz konusu planın da yamalı bohçaya dönmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda, kentimizin geleceğini güvence altına alacağız” diyerek sözlerine son verdi.

 Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

KAHRAMANMARAŞ’IN 40 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Öte yandan, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu problemi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yoğun çabaları neticesinde çözüme kavuştu. Bu kapsamda, Çamlık Mahallesi’nde hak sahiplerine gerçekleştirilmek suretiyle tapu teslim töreni gerçekleştirildi. 

Kentsel dönüşüm yasası tekelleşmeye mi yol açacak?

İnşaat malzemelerindeki artış iflasa neden oluyor!

Konut satışları düştü! Gayrimenkulün yeni gözdesi arsa ve tarla oldu!


Geri Dön