Otomobil

Elden para ödeyenler, aksesuara ek ücret verenler dikkat! Bakanlık, sıfır otomobile inceleme başlattı!

Pandemiden bu yana bir türlü hallolmayan sıfır otomobil sorunu için bir son dakika gelişmesi daha geldi. Son günlerde artan şikayetler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı sıfır otomobil sorununa el koydu ve inceleme başlattı. Özellikle bayilerde bulunmayan sıfır araçların fahiş farklarla galerilerde satıldığı haberleri artık sıradan olmaya başladı

Son günlede sıklıkla duymaya alıştığımız sıfır araba sorunu artık parası olan vatandaşı da bezdirdi. Özellikle bayilerde bulunmayan sıfır araçların fahiş farklarla galerilerde satıldığı haberleri artık sıradan olmaya başladı. İşte gelen bu şikayetleri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, sıfır otomobil meselesine el koyduğunu ve inceleme başlattığını duyuruldu.

Türkiye’de dar gelirli vatandaş, fiyatların aşırı yüksek olmasından dolayı araba alamamaktan, parası olan ise bulamamaktan şikayetçi. Bunun nedeni ise pandemiden bu yana sıfır araç bulma meselesinin halen hal yoluna konulmamış olması.

Hemen hangi marka ve modelde olursa olsun, vatandaş sıfır araç almak için gittiği bayilerden ‘kalmadı’ yanıtı alırken, bayilerde bulunmayan sıfır araçlar ise, ‘1001’ km ikinci el ilanı ile 300 bin liraya kadar farklarla oto galerilerde satılmakta.

Ancak nihayet vatandaşın sesi duyuldu ve devlet bu soruna el attı. Yapılan son dakika açıklamasına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nun, otomotivde haksız fiyat ve stokçuluk ile ilgili şikayetlerin artmasından dolayı inceleme başlattığı duyuruldu.

TRT Haber’in bildirdiğine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, otomobildeki haksız fiyat ve stokçuluk iddialarına ilişkin inceleme başlatıldı. Habere göre, geçtiğimiz senenin eylül ayından bu yana satılan yaklaşık 260 bin araç bakanlık tarafından incelemeye alındı.

Bakanlık tarafından yapılan söz konusu inceleme kapsamında 257 bayi ve 13 distribütörden satış süreçleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler istendi.

 

AKSESUAR İÇİN EK ÖDEME YAPTINIZ MI?

Bunun dışında bakanlık, 260 bin otomobil alıcısına da ulaşılarak satın aldıkları otomobiller için zorunlu aksesuar satın almaya zorlanıp zorlanmadıkları, elden ödeme yapıp yapmadıkları gibi bilgiler de istendi.

Alıcılara ayrıca, eğer yapıldı ise, aksesuar bedelinin elden mi yoksa banka üzerinden mi yapıldığı sorusu da soruldu.

Haberde ayrıca, liste fiyatları üzerindeki ödemeler ve tahsilat yöntemi hakkında bilgiler de talep edildiği belirtilirken, liste fiyatının üzerinde talep edilen ücret vergi kaçakçılığı olarak nitelendirileceği de vurgulandı.