29 / 04 / 2024

Electro World, 20. mağazasını Diyarbakır'a açtı!

Electro World, 20. mağazasını Diyarbakır'a açtı!

Son dönemde rakip şirket yöneticilerinin 'Yabancı market zincirlerinden birisi gidecek' sözünü tiye aldıklarını belirten Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek, bu yatırımla Türkiye'de kalıcı olduklarını gösterdiklerini dile getirdi



Büyük şehirlerde doygunluğa ulaşan teknoloji market zincirleri, yüzlerini Anadolu'ya çevirdi. Birçok perakende devi yeni mağazalarını Güneydoğu'da açmak için yatırım yapıyor. İngiliz teknomarket şirketi Electro World de, Gaziantep'in ardından bölgede 2., ülke genelinde ise 20. mağazasını Diyarbakır'a açtı. Son dönemde rakip şirket yöneticilerinin 'Yabancı market zincirlerinden birisi gidecek' sözünü tiye aldıklarını belirten Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek, bu yatırımla Türkiye'de kalıcı olduklarını gösterdiklerini dile getirdi.

Türkiye genelinde 10 ilde 20 mağazaya ulaştığını ve Anadolu'ya yayılmayı kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Özbek, "Diyarbakır mağazamız ile bölge halkına en iyi hizmeti verecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bölge halkının beklenti ve ihtiyaçlarının farkındayız. Gaziantep hariç, Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük mağazasını Diyarbakır'a açtık. Sırada, Yalova, Urfa, Mardin, Batman, Van, Hatay, Balıkesir, Edirne ve İzmit var. Görüleceği üzere, bir lidere yakışır şekilde bölge ve il farkı gözetmeksizin teşkilatlanıyoruz." dedi. İstanbul'un özel durumunun bir kenara bırakılması halinde, yılsonuna kadar ulaşacakları 22 ilin tamamında pazar lideri olacaklarını kaydeden Özbek, "3,5 yıllık bir Türkiye operasyonu olarak bu durum, ülke liderliği konusunda bize güçlü bir sinyal veriyor. Bu konuda en büyük kısıtımız ve tek ihtiyacımız zamandır." dedi.

Electro World, daha önce belirlediği mali yılsonuna kadar ulaşacağı mağaza sayısı hedefini değiştirerek 34'ten 40'a çıkardı. Bu kararın daha yüksek satış alanlarına, satış cirolarına ve en önemlisi daha yüksek istihdam anlamına geldiğini ifade eden Özbek, "Metrekare başına satışımızı yüzde 40, kişi başına yüzde 50 artırdık. Geçen yılın aynı ayına göre bu mayısta satışı yüzde 65 artıran mağazalarımız var. Bu oranlar perakende sektörü için çok önemli." ifadelerini kullandı. Bazı sektör temsilcileri tarafından dile getirilen '2 yabancı yatırımcı gidecek' sözlerini ciddiye almadıklarını söyleyen Bahadır Özbek, şöyle konuştu: "Öncelikle bir yöneticinin rakibi hakkında böyle konuşması hiç etik değil. Ama Diyarbakır'a kadar gelip yatırım yapıyorsak, Türkiye'den çıkmak niyetinde olmadığımızı gösterir. Herkes kendi işine baksın." Yaptıkları yatırımlarla bu ülkeye kök saldıklarını ifade eden Özbek, "Tüketici elektroniğindeki en kalıcı değer olacağız." dedi.

KENAN MEHMETZADE/Zaman


Geri Dön