27 / 04 / 2024

Elektriğe en az yüzde 70 zam kapıda! Resmen açıklandı!

Elektriğe en az yüzde 70 zam kapıda! Resmen açıklandı!

EPDK'nın gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında fiyat limitlerini 3.200 TL'ye yükseltmesinin ardından, elektriğe yeni zam gündeme geldi. Elektrik fiyatlarının en az yüzde 70 oranında zamlanması bekleniyor...



EPDK’nin, Gün Öncesi Piyasasında ve Dengeleme Güç Piyasasında Asgari ve Azami Fiyat Limitlerinin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Elektriğe en az yüzde 70 zam kapıda! Resmen açıklandı! 

Bu kapsamda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yeni bir karar verilinceye dek, gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında fiyat limitleri, megavatsaat başına asgari “0” TL, azami ise 3 bin 200 TL şeklinde olacak.

Peki bu karar elektrik fiyatlarını nasıl etkileyecek? Elektriğe zam gelecek mi? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön